ciągi geometryczne
rony: | | 1 | |
W ciągu geometrycznym dane są a1 = |
| q=4 h=6 oblicz a=6 |
| | 32 | |
albo a
6 ale chyba to 1 jest db tak miałem w zeszycie napisane
9 maj 19:46
rony: kto moze pomoc
9 maj 20:06
Vizer: Co to jest to h?
9 maj 20:07
Marcin: wysokość ciągu
9 maj 20:08
rony: chyba wysokość ale tak bylo w treści zadanka
9 maj 20:08
qwer: może chodzi o różnice, to takie r z nóżką
9 maj 20:12
Vizer: Tu w ogóle kolejne nieścisłości, bo co to jest to a = 6, chodzi o 6 wyraz w tym ciągu? Jak
możesz to poproś kogoś jeszcze z klasy o dokładną treść zadania
Marcin To pewnie byłby ciąg 3D
9 maj 20:14
qwer: a może być kolejny wyrazem ciągu, a jakże musi być, więc nie mamy pojęcia który to wyraz jest z
kolei ale obstawiam, że trzeci
9 maj 20:16
qwer: dobra, zbyt dużo złotego płynu na dzisiaj. gadam trzy po trzy . sprostuje , mam na myśli to:
a=6, obstawiam , że jest to trzeci wyraz
9 maj 20:18
rony: to jak to zrobic
9 maj 20:22
rony: to jak to zrobic
9 maj 20:44