matematykaszkolna.pl
studia Zakręcona.: nie wiem czy to odpowiednie miejsce, ale nie mam gdzie napisaćemotka chciałabym uzyskać od Was jakieś porady dotyczące studiów, trzeba powoli wybierać a ja nie wiem co... polećcie mi jakiś kierunek związany z matmą, chemią interesuje mnie chemia fizyczna, a także rysunki techniczne nie są złe emotka myślałam o technologii chemicznej oraz inżynierii biomedycznej, ciekawe są te kierunki, warto je studiować?
9 maj 19:06
Nieznajomy : Inżynieria biomedyczna raczej odradzałbym , o technologii chemicznej się nie wypowiem bo nie bardzo wiem o tym kierunku. Jeśli chodzi o kierunek związany z matematyką to zależy czy to ma być kierunek techniczny , ekonomiczny ? Z technicznych dobra jest Geodezja i Kartografia , Budownictwo (też ujdzie , jeśli wybrałabyś taki kierunek to polecam Politechnikę Krakowską − chodź tam na ten kierunek bardzo ciężko się dostać ) . Dobra także jest matematyka stosowana z ekonomicznych finanse i rachunkowość . Co do chemii to będę szczery żeby dostać się na jakiś dobry kierunek związany z chemią to musiałabyś do tego ,także wliczać biologię i tu mogłaby być Farmacja , Medycyna .
10 maj 00:01
Benio: @Nieznajomy dużo wiesz. Ale fakt, biologia na te kierunki musi być zdawana i to rozszerzona.
10 maj 00:02
Zakręcona.: a dlaczego odradzasz inżynierie biomedyczną? no i właśnie coś związanego z chemią bym chciała, ale nic nie widzę ciekawego,medycyna i farmacja odpada (nie zdaje biologii, no chyba że za rok emotka )chodzi mi bardziej o jakiś techniczny kierunek... .na geodezję i kartografię to geografie trzeba, więc też niestety odpada, pewnie poczytam coś o budownictwie, ale tak jak piszesz wysokie progi punktoweemotka
10 maj 12:42
mat: a co sądzicie o informatyce i ekonometrii?
10 maj 12:46
w kropce: a co moglibyście poradzić jeśli chodzi tylko o matmę? jakiś inny kierynek niż po prostu matematyka wchodzi w grę
12 maj 09:47
12 maj 12:43
Nieznajomy : Zakręcona : tak się składa ,że na Geodezje i Kartografie wystarczy sama matematyka rozszerzona a ten kierunek z geografią ma na prawdę niewiele wspólnego . Z samą chemią hmmm możesz iść na towaroznastwo dość dobre jest na uczelniach ekonomicznych .Co do budownictwa to tak na prawdę zależy od uczelni na agh dostaniesz się bez problemu ,ale tak jak pisałem wcześniej jak budownictwo to tylko Politechnika Krakowska mimo ,że trudno się dostać i utrzymać to tam warto studiować ten kierunek .
14 maj 16:57
Nieznajomy : Mat : dobry kierunek , polecam emotka
14 maj 16:59
jakubs: Patrząc na progi na PK trzeba mieć ponad 70% rozszerzenia z matmy. Na budownictwo na AGH trzeba mieć 877 pkt, w zależności od angielskiego, ale rozszerzenie z matmy również podobnie ponad 70%. Oczywiście piszę to na podstawie progów z poprzedniego rocznika.
14 maj 17:02