matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomysł:)
mati:
sin
2
25
o
+ cos
2
65
o
oblicz wartość wyrażenia
2tg 35
o
* tg 55
o
prosze tylko o pomysł, nie rozwiazanie
dzieki
9 maj 19:05
Janek191:
cos 65
o
= cos ( 90 − 25)
o
= sin 25
o
tg 55
o
= tg ( 90 − 35)
o
= ctg 35
o
oraz tg α* ctg α = 1
9 maj 19:09