POMOCY Cienko u mnie z tym
drako: (sin2 60 st + cos2 30 st ) 2 − ( sin 2 15 st + cos 2 15 st )
__________________________________________________
sin 45 st * cos 45 st
st to stopnie xD Próbowałem samemu ale zawsze co innego wychodzi
9 maj 18:53
drako: kto pomoze ?
9 maj 19:19
Janek191:
| | √3 | | 3 | |
sin 60o = |
| ⇒ sin2 60o = |
| |
| | 2 | | 4 | |
| | √3 | | 3 | |
cos 30o = |
| ⇒ cos2 30o = |
| |
| | 2 | | 4 | |
oraz
sin
2 α + cos
2 α = 1
9 maj 19:27
lorenn: Janek wielkie dzięki Pozdro
9 maj 19:29