Czy jeśli za rok będę studentem to czy mogę jeszcze raz napisać maturę z matemat
kamczatka: Czy jeśli za rok będę studentem to czy mogę jeszcze raz napisać maturę z matematyki PP i PR ?
Po prostu tak dla siebie
9 maj 16:51
jakubs: Tak możesz
9 maj 16:52
ICSP: możesz
9 maj 16:52
kamczatka: ciekawe jak to będzie za rok bo mają dojść granicę i coś tam jeszcze? Ale ciekawe czy to tylko
w wymiarze strasznie małym dojdzie czy dużym.
9 maj 16:53
aaa: a czy my raczej jak będziemy poprawiać, to nie razem z obecną 3 technikum (czyli maturę opartą
na podstawie programowej obowiązującej w tym roku) ?
9 maj 17:02
kamczatka: chyba tak właśnie będzie więcej materiału bo jeszcze granicę dojdą i coś jeszcze
9 maj 17:07
Uczę się: masz 5 lat na poprawianie matury
9 maj 17:31
kamczatka: ale mi chodzi o poprawienie wyniku z podstawy i z PR (pewnie nie będę miał 30%), po prostu tak
dla siebie
9 maj 17:33
Marcin: Kamczatka, a gdzie wybierasz się na studia?
9 maj 17:43
Uczę się: masz 5 lat na poprawianie matury, jakiegokolwiek przedmiotu. możesz też nawet sobie łacine
wziąć za 4 lata
9 maj 17:44
bezendu:
Na mechanikę i budowę maszyn biorą wszystkich
9 maj 17:45
gud deel: niestety, bezendu, biorą
9 maj 17:48
bezendu:
A to nie jest taki zły kierunek
9 maj 17:49
zawodus: Każdy jest dobry o ile jest po nim praca, a tutaj to ciężko w naszym kraju
9 maj 17:52
Marcin: bezendu, ale gdzie?
9 maj 17:55
bezendu:
PWr
9 maj 17:56
kamczatka: Na politechnikę białostocko Informatyka, tylko teraz nie wiem czy się dostane, nie ma tam za
dużych progów
9 maj 17:58
Marcin: Teraz to już nie wiem co mam robić po tej dzisiejszej maturce
9 maj 17:59
9 maj 18:00
Marcin: Ja chciałem iść na informatykę stosowaną na AGH, tam progi niby są niskie, a teraz jeszcze
raczej spadną, ale kto go tam wie czy się dostanę
9 maj 18:00
Insane: Poprawiasz mature starym programem, nie ma żadnych granic ciągów, pochodnych, czy szeregów.
Dodatkowo powiem, że to, co oni za przeproszeniem odpierdolili (bo można to tak nazwać,
patrząc nawet na komentarze nauczycieli), za rok będzie wyprostowane i to mocno.
9 maj 18:28
Marcin: Jacy nauczyciele to tak źle komentują?
9 maj 18:29
kamczatka: to za rok jak np bede chcial napisac matematyke podstawowa to pisze oddzielnie jak w starym
programie?
9 maj 18:37
Insane: Wszyscy których znam (osoby starsze, uczące matmy od bardzo dawna) sądzą, że to co zrobiło CKE,
to żart, po prostu ktoś z CKE się obudził w nocy i stwierdził: "A TERAZ ZROBIMY TAK". I tak
zrobili. Wodzenie ludzi przez 10 lat tymi samymi schematami, po czym ujebanie jednego rocznika
to nie jest mądre posunięcie. Sam, osobiście licząc punkty, po maturze i ogólnym załamaniu
nerwowym, doszedłem do wniosku, że mam minimum 66% i jestem z tego kurewsko zadowolony, bo na
100% będę miał więcej + dałem z siebie serio wszystko i to system zawiódł, a nie ja.
Oni nas uczyli tego, czego sami się spodziewali, czyli tego, co podsuwało CKE i to zagranie
było po prostu NIE FAIR.
Kamczatka, idź, walnij browara, pogadaj z kumplami, bo wszyscy są równie zażenowani jak Ty.
BTW, ludzie, którzy zdawali matury w poprzednich latach, moim zdaniem, nie mają prawa głosu w
temacie dzisiejszego arkusza, bo to, co pisali, to po prostu KPINA.
9 maj 18:46
Marcin: Insane, Ty też idź walnij browara. Ja pójdę po kolejnego. Nie ma się co denerwować. Nie nasza
wina, że wyszło jak wyszło
9 maj 18:49
Beti: Ja tez idę na Pb na infę także lajt. Podobno w tamtym roku brali od 120 punktów
9 maj 18:51
bezendu:
Nie ma spiny za rok podejście number 2
9 maj 18:53
Marcin: Ja tam do niczego nie podchodzę drugi raz

chyba
9 maj 18:54
Obserwator: Insane masz 100% rację, dzisiejszy arkusz był po prostu że tak go nazwę z piekła rodem, zamysł
był taki żeby sprawdzić kolejny system, na większej liczbie osób, a na starym po prostu
społeczeństwu uniemożliwić upragniony wynik. Sam przerobiłem kilka zbiorów maturalnych, ale
dzisiaj jakby odjęto mi myślenie. Kto temu wszystkiemu jest winny, "PO" koledzy, koleżanki nie
głosujemy na ludzi, którzy dochodzą do władzy tylko jedynie by czerpać na tym swój zysk,
pozwólmy aby inni opowiedzieli się mówię tu o "Nowej Prawicy". Zakończę tymi słowami "Koniec i
kropka, a kto to czytał ten trąba." Na poprawę humoru.
9 maj 18:57