matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
aneta:
Sprawdziłby ktoś czy jest to dobrze obliczona całka ?
x
1
1
całka xsin
=[f'= sin(
x) f=−2(cos
x) ]
2
2
2
g=x g'=1
1
1
1
1
= −2(cos
x) *x + 2całka cos
x=−2(cos
x) * x + 4sin
x + C ?
2
2
2
2
9 maj 16:08
cyprian:
Jest ok
12 maj 20:53