matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta
Kasia:
Prosta o jakim równaniu jest osią symetrii funkcji f(x)=4x
2
−8x+8
4 lis 14:37
Zbronek:
oś symetrii przechodzi przez wierzcholek paraboli(pionowo
],znajdź p={−b}{2a}=x czyli r−nie osi symetrii
4 lis 15:23