problem z pochodną
aneta: Witam ! Mam problem z pochodną . y=sin(xx) czy to wyjdzie taki wynik ?
y= cos(xx) * exlnx *1 ?
Ze wzoru na pochodną "funkcji do funkcji" ?
9 maj 15:44
ICSP: Wyjdzie inny.
9 maj 15:46
ICSP: cos(xx) * xx * (lnx + 1)
9 maj 15:47
aneta: Pomoglby mi ktos z rozwiązaniem tejj pochodnej ?
9 maj 15:47
ICSP: najpierw gdzieś z boku policz pochodną z f(x) = xx = ex * ln x
9 maj 15:48
aneta: a nie uzywam metody funkcja do funkcji ?
9 maj 15:48
aneta: no tak to wiem
9 maj 15:48
ICSP: W takim razie ją policz.
9 maj 15:50
aneta: dobra dzieki juz doszłam do tego , cały czas myślałam ,ze juz e
{xlnx} to jest juz obliczona
pochodna, a ja musze dopiero z tego obliczyc ja . Dzieki wielkie
9 maj 15:53