matura
vld: matura rozszerzona
Witam, zdaje sobie sprawę, że dzisiaj emocjonujący dzień, ale korzystając z okazji, że forum
odwiedzają jeszcze tegoroczni maturzyści to może moglibyście udzielić jakiś wskazówek dla
kolejnych roczników? Co byście zmienili i jak się przygotowywali, jeżeli mielibyście jeszcze
raz zdawać? Jakieś sposoby na naukę, które wypaliły w Waszym przypadku? Z jakich książek albo
z jakich materiałów byście kolejny raz NIE korzystali? a jakie możecie polecić? Jeżeli możecie
to piszcie co wam przyjdzie do głowy.
9 maj 15:22
jakubs: Robić zadanka, dużo zadanek.
Młodsze roczniki mają inną podstawę programową, więc ciężko mi się wypowiedzieć. Sporo
korzystałem z:
http://jakzdacmaturezmatematyki.pl − fajna stronka ogólnie, sporo zadanek typowo maturalnych
9 maj 15:26
Nieuchwytny: Na pewno zaczął bym się uczyć prędzej niż 5 miesięcy przed maturą
Robić systematycznie
zadania − to jest klucz.
9 maj 15:27
Red John: zadania.info
9 maj 15:29
Marcin: Tutaj masz dużo osób, które chętnie pomogą Korzystaj z tego
9 maj 15:30
Insane: nie ufaj nikomu
9 maj 15:59
parowa102: nie ufaj Insane
9 maj 16:07
Insane: nie ufaj nikomu, czyt. nie ufaj komisjom
9 maj 16:26
vld: Ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia?
9 maj 22:51
maturzysta: po prostu się ucz − najlepsza droga do sukcesu. ucz sie matematyki, a nie zadań, które "często
są"
15 maj 13:18
kyrtap: i dużo dowodów bo one najbardziej kształcą
15 maj 13:21
jerey: zadania zadania zadania jak najwięcej zadan
15 maj 13:32
DAWID95: Nie kupować repetytorium z operona jeśli zdajecie geografię. Na maturze jest może z 1% jego
treści (geografia fizyczna) A jeśli zdajecie rozszerzoną to w ogóle nie kupować żadnego.
Szkoda kasy. Bazujcie na podr. z I klasy (nowa podstawa ma naprawdę świetne podręczniki pod
maturę. mnóstwo schematów i wykresów, brak zdędnej treści, aktualne informacje − i tu mogę
polecić Nową Erę i Operona. Nie wiem tylko jak te rady pasują do nowej matury. W końcu żadnych
arkuszy nie było.
15 maj 16:38