Rozwiąż:
bon bon :) : Jeszcze tylko to jedno plisss i koniec

Rozwiąż : (
12)
2x ≤ 16
9 maj 13:10
J: | | 1 | |
Do jakiej potęgi trzeba podnieść |
| , aby otrzymać 16 ? |
| | 2 | |
9 maj 13:15
9 maj 13:25
ONA :) : lub 32
9 maj 13:25
5-latek: yyyyy ... (1/2)−4
9 maj 13:26
9 maj 13:27
bon bon :) : duuużo bo i 2 też będzie trzeba podnieść to żeby z dzielenia wyszło 16
9 maj 13:27
bon bon :) : eeeee... o tych potęgach minusowych nie pamiętan ....
9 maj 13:28
bon bon :) : czyli 2
4
9 maj 13:29
J: Cześć
małolat ...

, objaśnij.
9 maj 13:30
bon bon :) : x = − 4
9 maj 13:30
Janek191:
2
−2x ≤ 2
4
− 2x ≤ 4
x ≥ − 2
=====
9 maj 13:33
J: | | 1 | | 1 | |
Nie ..., masz nierówność: ( |
| )2x ≤ ( |
| )−4 ... i co z tego wynika ? |
| | 2 | | 2 | |
9 maj 13:34
bon bon :) : 5−latek
9 maj 13:34
J: Masz farta,że pojawił się
Janek191 ..

... pozdrawiam
Janek
9 maj 13:35
5-latek: Czesc

Chodzilo mi o to ze to da 16 czyli (1/2)
−4=16
| | a | | b | |
A to na podstawie wzoru ( |
| )−{x}= ( |
| )x |
| | b | | a | |
9 maj 13:37
Janek191:
Ja też pozdrawiam
9 maj 13:38
bon bon :) : ....nie bądź taki skromny/a bo sam/a dużo pomagasz

dzięki
J dzięki
Janek191
9 maj 13:39
J: Prosiłem, abyś objaśnił autorowi.. nie mnie
9 maj 13:39
J: Nie krępuj się
bon bon... jak masz problem, pisz... ktoś Ci pomoże ..
9 maj 13:44
5-latek: To znaczy dlaczego =16 to mysle ze wystarczajaco jest jasno wyjasnione .
to ze (1/2)=2
−1 to przeciez wie
A ze podstawa =U{1/2) wiec zawiera sie w przedziale (0.1) wiec musi zmienic zwrot
nierownowsci ,ale to przeciez wie
9 maj 13:51