:)
Mario: Prawdopodobienstwo
Sposrod liczb 1,2,...,9 losujemy jednoczesnie trzy.Oblicz prawdopodobienstwo,ze ich suma jest
liczba
parzysta.
|Ω|= 84 −?
Nie wiem,jak |A| policzyc
9 maj 11:58
zawodus: Kiedy suma będzie parzysta? ile mamy parzystych i nieparzystych?
9 maj 12:01
Mario:
P−4
N−5
9 maj 12:03
9 maj 12:07
PW:
A − "wylosowano trzy parzyste albo jedną parzystą i dwie nieparzyste"
| | | | | | | |
|A| = | + | • | = 4 + 4•10 = 44 |
| | | | |
9 maj 12:38
Mario: dziekuje )
9 maj 12:41
Mario: Liczby :1,2,3,4,−5
Losujemy jednoczesnie dwie.Obliczyc prawdopodobienstwo,ze iloczyn wylosowanych liczb bedzie
parzysty
9 maj 16:58
Mario: hej...
9 maj 18:00
zawodus: hej
9 maj 18:04