Rozwiąż
bon bon :) : Rozwiąż:
Jak obliczyć ten głupi x

3
2x+2 − 9
x = 24
9 maj 11:25
J: Nie jest głupi ... ale mocno ukryty.
Wskazówka: 32x+2 = 32x*32 oraz 92x = 32x
9 maj 11:29
J: Upss.. 9x = 32x
9 maj 11:40
daras: x = 0,5
9 maj 11:43
bon bon :) : wtf ?
9 maj 11:45
J: Jak no to wpadłeś,że x = 0.5 ..
9 maj 11:47
bon bon :) : Właśnie jak
9 maj 11:56
J: ⇔ 9*32x − 32x = 24 ⇔ 8*32x = 24 ⇔32x = 3 ⇔ 2x = 1 ⇔ x = .... łapiesz ?
9 maj 12:07
agata: 32x+2 − 9x = 24
32x • 9 − 3{2x} = 24
32x (9 − 1) = 24
32x • 8 = 24 /8
32x = 31
x= 12
9 maj 12:48
J: Brawo !
9 maj 12:49
bon bon :) : yhy lepiej

Dzięx
9 maj 12:49