matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory
agulka252:
Wyznacz zbiory: A∪B, A ∩B, A\B, B\A, gdy: a)A=a, c,e,g, B=d,e,f,g b)A=1,5,7,9, B=4,5,6,7,8 c)A – zbiór dzielników liczby 6, B – zbiór dzielników liczby 8.
4 lis 14:06