matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkat
agulka252:
W trójkącie ABC o polu 12 cm2 bok AB ma długość 4 cm. Oblicz długość boku AC, jeśli kąt CAB ma miarę 45o,
4 lis 14:04
godzio187:
α=β=45
o
ah
P=
2
2P
h=
a
24
h=
4
h=6 |AC|=h
√
2
|AC|=6
√
2
4 lis 15:17