baaardzo pilne :C
ala: W trójkącie równoramiennym ABC boki mają długość |AB|=30 cm |AC|=|BC|=17cm
a.)Sprawdź, czy jest to trójkąt ostrokątny czy rozwartokątny.
b.)Oblicz długość wysokości tego trójkąta poprowadzonej na podstawę |AB|
c.)Wyznacz długośc promienia okręgu wpisanego w ten trójkąt
d.)Podaj odległość środka okręgu z punktu c.) od wierzchołka C
8 maj 20:40
sushi_ gg6397228:
jakis własny wklad w to zadanie ?
8 maj 21:31
EWCIA: mam tylko punkt a bo reszty nie kumam
8 maj 21:34
ala: no ja tylko a zrobiłam trójkąty nie są dla mnie...
8 maj 21:35
sushi_ gg6397228:
zacznij od rysunku
8 maj 21:35
sushi_ gg6397228:
tak długo rysujesz ten trójkąt?
8 maj 22:18