Błagam pomóżcie
Damian: | | −8 | |
Wyznacz ogólny wzór ciągu geometrycznego (an), wiedząc że a5=−1, a8= |
| |
| | 27 | |
8 maj 20:35
jakubs: | | a8 | |
Spróbuj coś takiego : |
| =q2 |
| | a5 | |
8 maj 20:37
Damian: To będzie odpowiedź?
8 maj 20:39
jakubs: Za szybko piszę powinno być q3 bo a5*q3=a8
8 maj 20:40
jakubs: I dalej podstawić do wzoru ogólnego na ciąg geometryczny
8 maj 20:41
8 maj 20:41
Damian: Ok dzięki
8 maj 20:42
Marcin: hehe a chciałem być szybszy
8 maj 20:42
jakubs:
8 maj 20:42
sherlock: ciekawe zadanie ! do ataku
8 maj 20:48