Jak obliczyć tg2α= -0,1646 tzn jak znaleźć ten kąt ???
Błagający: Witam mam problem tzn nie rozumiem jednej prostej rzeczy :
tg2α = −2,62
czyli α=−34,55 stopni
w takim razie ile wynosi
tg2α = −0,1646

?
Prosze o wyrozumiałość i szybką odpowiedź

Pozdrawiam

!
8 maj 20:18
sherlock: może zrób zdjęcie tego zadania i jakoś prześlij np mi na fb
8 maj 20:21
8 maj 20:27
Błagający: moze byc nawet dal tgα= 0,1646 jaki to kąt

8 maj 20:28
Błagający: HELPPP
8 maj 20:28
Błagający: czy jak z tangensuje to na calculatorze to wychodzi ten kąt

?
bo mi wychodzi 0,002872,,,


?
8 maj 20:31
sherlock: no kalkulator nie kłamie
8 maj 20:32
Błagający: no oby dzieki pzdr
8 maj 20:36
8 maj 20:47
8 maj 21:30
Mila:
8 maj 23:53