Oblicz:
Tabaluga :D : Kto pomoże obliczyć albo przynajmniej przypomni jak się podnosiło do potęgi ułamkowej
| | 4 | | 2 | |
[ ( |
| )−1,3 * ( |
| )35 ] 12 |
| | 9 | | 3 | |
8 maj 17:27
J: Do potęgi : −1,3 ... będzie cięzko,ale ... jak poprzekształcasz, to wynik wyjdzie.
8 maj 17:31
8 maj 17:47
Tabaluga :D :
8 maj 17:53
8 maj 17:55
J: | | 3 | | 26 | |
Dostaniesz ( w pewnym momencie ) wykładnik: |
| − |
| = − 2 |
| | 5 | | 10 | |
8 maj 17:57
Tabaluga :D : OMG mi wogóle nic takiego nie wychodzi
35 to jest potęga a nie liczba

i skąd te
26

Chyba potęga
1310
8 maj 18:07
Tabaluga :D : teraz to mi się pomieszało i jestem w czarnej d......
8 maj 18:13
Tabaluga :D : Jak dla mnie to idzie tak :
(94) 1310 * (23)35)
8 maj 18:22
Tabaluga :D : i póżniej dochodzą pierwiastki i potęgowanie ich

?
8 maj 18:26
8 maj 18:35
Tabaluga :D : mej dej mej dej
8 maj 20:52
J: | | 2 | | 2 | | 2 | |
= [( |
| )−2,6*( |
| )3/5]1/2 = [ |
| (3/5) − (26/10)]1/2 = |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
| | 2 | | 2 | | 3 | |
[ ( |
| )−2]1/2 = [ |
| ]−1 = |
| |
| | 3 | | 3 | | 2 | |
9 maj 08:49
ONA :) : Dziękuję

Jesteś super


!
9 maj 13:19
J:
9 maj 13:24