?
Matematyka:
Ostatnie zadanie przed maturą 
Jak wykazać że prosta k dzieli odcinek AB na połowy ?
Czuję, że takie zadanko pojawi się jutro na maturce
8 maj 17:17
Matematyka: up
8 maj 18:25
52: promienie tych okręgów są takie same ?
8 maj 18:30
Matematyka: nie są takie same,
8 maj 18:42
muflon: To jest dla dowolnych, bodajże z zadania info
8 maj 18:45
Tadeusz:
jeśli zaznaczysz punkty C oraz D i E to:
|AC|
2=|CD|*|CE| oraz |CB|
2=|CD|*|CE| i wszystko jasne −
8 maj 18:45
Matematyka: Proszę o oznaczenie tych punktów bo nie wiem co do czego
8 maj 18:47
muflon: Tadeusz zdefiniuj na tym rysunku punkty C,D i E
8 maj 18:47
Tadeusz:
8 maj 18:51
muflon: 
Dzięki
8 maj 18:52
muflon: z jakiego Twierdzenia korzystałeś
8 maj 18:53
8 maj 18:54
Marcin:

Twierdzenie o stycznej i siecznej:
|AW|
2=|WC|*|WD|
|BW|
2=|WC*|WD|
|AW|
2=|BW|
2 ⇒ |AW|=|BW|
8 maj 18:54
Marcin: Tyle sie narysowałem, a Tadeusz już podał rozwiązanie
8 maj 18:55
Tadeusz:
... przepraszam
Marcinie −

... obiecuję poprawę ...
8 maj 18:58
Marcin: Ja obiecuję szybciej rysować
8 maj 19:00
Matematyka: Ok rozumiem dzięki ! tw. znam ale nie wpadłem na pomysł aby je tu zastosować
8 maj 19:06