matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt pomiędzy stycznymi do okręgu
Agre:
Oblicz miarę kąta między stycznymi do okręgu x
2
+ y
2
− 2y −7=0 poprowadzonymi przez punkt A=(4;5) S(0;1) a r=3
8 maj 16:57
Luq:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3002.html
Tu masz bardzo podobne zadanie.
8 maj 17:00