aa
Hugo: WZORY NA MATURE
macie jakieś coś podlinkować by powykuwać wszystkie wzory na jutro

?
8 maj 16:46
Ksssss: Przecież dostaniesz gotowe tablice ze wzorami...
8 maj 16:49
Marcin: Wzory redukcyjne
8 maj 16:50
Marcin: tzn naucz się wierszyka itd
8 maj 16:50
zawodus: A kto ci każe znać je na pamięć? 99 procent wzorów jest w karcie. Kilka lat do tyłu to trzeba
było umieć na pamięć
8 maj 16:51
gud deel: mogą się przydać Vieta do wielomianów 3 stopnia
8 maj 16:57
zawodus: Każde zadanie zrobi się na maturze bez nich
8 maj 16:59
Insane: tw. ptolemeusza, jedyne w sumie użyteczne, jeżeli chodzi o geometrię. NO I ULUBIONE a+(1/a) >=
2
8 maj 17:01
parowa102: czesto sie pojawia sinus/cosinus 120
8 maj 17:06
Hugo: 
sin120 = sin (90+30) = cos30 w II ćwiartce sin jest dodatni
√1{2]
EHM czasem nie masz źle
8 maj 17:15
Hugo: ma być 1/2
8 maj 17:15
8 maj 17:18
Janek191:
a cos 120
o = − 0,5
jest dobrze
8 maj 17:20
parowa102: dobrze podalem, sprawdz sobie w wolframie
8 maj 17:23
Marcin: | | √3 | |
sin(180−60)=sin(60) → |
| |
| | 2 | |
8 maj 17:24
8 maj 17:31
Hugo: 
wgl tak ROZSZERZEŃCY nie powinni tego robic patrz.
Marcin
to trzeba tak inteligentnie do Huga
| | √3 | | √3 | |
sin120=sin(30+90) = sin30cos90+cos90*sin30= |
| *0= |
| |
| | 2 | | 2 | |
8 maj 17:34
bezendu:
Hugo co Ty bierzesz ? Zawsze mnie to zastanawia ?
8 maj 17:37
Hugo: jak fizyka

?
8 maj 17:49
sylvia: a zna ktoś jakies dodatkowe przydatne wzory których nie ma w tablicach ?
8 maj 18:33
Marcin: Tak, też jestem ciekawy co Ty bierzesz
8 maj 18:35
Hugo: ale o co wam chodzi xd?
OD miesiąca biorę kreatynę

Poprawia humor zwiększa energie Bicki rosną <3
C
4H
9N
3O
2 
Marcin... lękasz się śmierci? #jutro+matma
8 maj 18:40
Hugo: ide po kawe i trzeba jakiś arkusz
8 maj 18:43
bezendu:
Hugo Ty mówisz sam do siebie.. To już nie jest normalne.
8 maj 18:45
kyrtap: Hugo dobry koleś
8 maj 18:45
kyrtap: jak będę pisał jutro maturę pomyślę o was ludzie
8 maj 18:46
Marcin: nie lękam się śmierci. Bardziej boję się Ciebie po kreatynie
8 maj 18:47
piquey: A ja mam proste ale ważne pytanie: czy zero zaliczamy do naturalnych na maturze? i czy zero
jest liczbą wymierną.
8 maj 18:47
Marcin: Ty myśl lepiej o zadaniach
8 maj 18:47
Marcin: Liczba zero (0), należąca do zbiorów: liczb całkowitych, liczb wymiernych, liczb rzeczywistych,
liczb zespolonych. Liczba zero jest elementem neutralnym w grupach dodawania odpowiednich
pierścieni liczbowych, a zatem ma w szczególności następujące własności wobec działań
dodawania i mnożenia zdefiniowanych na tych zbiorach: a + 0 = a; a • 0 = 0.
Prosto z wiki
8 maj 18:49
Tankian: Jutro beda przeksztalcenia wykresu, zobaczycie
8 maj 18:53
Hugo: JAK MYŚLICIE:
mamy Ciągzdarzeń
p. polski średnio−trudny
p.matma − trudna (jak na podstawe xd)
p. ang − banał
r. ang − średnio...średnio trudny? (słuchanie easy ZAKATARZONY TARZAN Z PUSZCZY WYZDROWIAŁ I
ŻADEN POCIĄG WCZASIE JEGO LISTENINGU NIE PRZEJEŻDZAŁ

, gramatyka średnia, czytanie *******)
zatem jaka jutro bedzie matma ;>?
8 maj 18:58
Hugo: Marcin uczysz sie czy leniuchujesz

?
8 maj 18:58
Hugo:

Fizyka jaka była dziś? // Polski rozsz
8 maj 19:05
bezendu:
Hugo może tę rozważania zostaw do siebie ?
8 maj 19:07
Marcin: Leniuchuję
8 maj 19:08
Hugo: zostawię

życzę wam maxa bo zasługujecie... ja byłem głupi ⇔ miałem szczęście ⇔ pisałem dobrze testy ⇔
ludzie mówili że jestem mądry xd
....Co mówimy bogom śmierci? //GameofThrone
8 maj 19:11
gud deel: fizyka R też była łatwa
8 maj 19:34
Hugo: 
dziękuję za uzupełnienie wzoru
8 maj 19:41
Beti: Ja z fizyki R wyszłam po godzinie. Wiedzą to się nie popisałam
8 maj 19:46
Marcin: Ja Tobie Hugo roztrzepańcu też życzę maxa
8 maj 19:48
jakubs: Mam pytanko, czy może się pojawić np narysowanie wykresu ctgx jakoś tam przekształconego np.
3ctgx ?
8 maj 19:53
Marcin: ctg na pewno nie
8 maj 19:54
jakubs: Lajtowo
8 maj 19:55
Marcin: ale tg(x) już tak, ale baaardzo wątpię
8 maj 19:56
jakubs: Teraz to wszystkiego można się spodziewać, ale bądźmy dobrej myśli
8 maj 20:01
Marcin: jakubus, a w ile punktów celujesz?
8 maj 20:09
jakubs: Chciałoby się min. 80% jutro, ale jakoś kiepsko to widzę.
8 maj 20:11
Hugo: jak jest sin2x to wykres jest szerszy prawda?
8 maj 20:12
Hugo: 
ja mam podstawa ang − 90 rozsz − 75 podstawa matma − 85

więc AGH budownictwo jest dla
mnie otwarte ^^
8 maj 20:13
bezradny_stanisław: hugo bierz więcej kreatyny
8 maj 20:13
Hugo:

Hugo jutro matura a ty nie wiesz że jest węższy jak sin 2x...
8 maj 20:14
Marcin:

Hugo, jest raczej 'węższy'
8 maj 20:15
jakubs: Hugo narysowałeś sin12x
8 maj 20:16
Nieuchwytny: SinYx tym większy Y tym większa częstotliwość
8 maj 20:19
Luq: A skąd wiecie która funkcja to sinx xD?
8 maj 20:20