Prosze ja ladnie o pomoc :)
Julka ;) :) ;*: Ja chcialabym tylko zapytac jak mam
|x−1/x−2| > x−1 i mam to rozwiazac graficznie to traktuje to x−1 jako funkcje liniowa
8 maj 15:33
Julka ;) :) ;*: ładnie prosze jutro matura a nie jestem pewna xd
8 maj 15:37
J: To jest funkcja liniowa.
8 maj 15:37
...:
... bo f(x)=x−1 jest funkcją liniową ... to jak masz traktować −
8 maj 15:37
Julka ;) :) ;*: dzieki wole sie upewnic
8 maj 15:42
...:
a z tym co pod modułem poradziłaś sobie?−
8 maj 15:46
Julka ;) :) ;*: raczej nie inacze wszytko pieknie wyszlo jak bedzie tak matura jak w zeszlymo roku to poleci
90% ;3
8 maj 15:48
Uczę się:
8 maj 15:51
pigor: ..., wszystko ładnie odczytujesz z wykresów
| | 1 | |
L(x)= |1+ |
| | i P(x)= x−1 i L(x) > P(x) ⇔ x∊(−∞;2) U (2;3) . |
| | x−2 | |
8 maj 15:54
Julka ;) :) ;*: mam juz dawno ale dzieki
8 maj 16:04