Logarytmy
olaaaa: Dane są liczby a=√7do log7 2, b=2log₄ 8. Oblicz |2a−b|.
8 maj 14:57
...:
... oj ... to bardzo trudne −

To trzeba tylko do wzorów podstawić −
8 maj 15:00
J:
a = 70.5log72 = 7log7√7 = √7
b = log464 = 3
8 maj 15:01
olaaaa: oj bardzo bo ciągle wychodzi mi |2√2−3|
8 maj 15:01
olaaaa: I wyjdzie |2√7−3| ?
8 maj 15:03
J: No przecież widzisz,ze tak.
8 maj 15:06
J: No, to ja zrobiłem literówke. Dobrze, ma być : I2√2−3I bo a = √2
8 maj 15:13
...:
... i teraz "zrób porządek" z tym modułem−
8 maj 15:27