graniastosłup pole całkowite
Marian: Pomóżcie nie wiem czy dobrze mi wyszło zadanie.
Podstawa graniastoslupa jest trapez rownoramienny o podstawach 56 cm i 28 cm oraz wysokosci 25
cm. Wysokosc H graniastoslupa = 10 cm. Oblicz pole powierzchni calkowitej bryly. Wykonaj
odpowiedni rysunek.
Najpierw obliczylem ramiona trapezu = √821
Dalej pole trapezu = 1050 cm2
I pole calkowite bryly = 2940 + 20√821
Proszę o sprawdzenie.
4 lis 11:45
AS: Wszystko Ok. Tylko nie zapomnij o odpowiedzi słownej.
Na wszystkich egzaminach pisemnych to są dodatkowe punkty.
4 lis 11:52
Marian: Okey

Dziękuję

Będę pamiętał
4 lis 11:54
Nikka: Jest ok
4 lis 11:54