matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta okrag
patryk:
Proszę o pomoc Zbadaj położenie okręgu x
2
+y
2
−4x−6y+8=0 a) względem prostej y=2x−6 b) okręgu (x−3)
2
+(y−3)
2
=1
7 maj 22:48
ja:
I sposób wstaw y= do równania okręgu II sposób oblicz odległość środka okręgu od prostej
7 maj 22:51