matematykaszkolna.pl
Matura rozszerzona 2014 - typy Jaszczura: Cześć, Jutro ostatni dzień powtórek przed maturą rozszerzoną z matmy. Jakie macie typy zadań na tę maturę? Spodziewacie się typowych zadań z poprzednich lat czy jakiś niespodzianek od CKE? Raczej pewne jest: − równanie trygonometryczne − zadanie z ciągami na literach − wielomiany − nierówność/podwójny moduł − ostrosłup − moim zdaniem w tym roku o podstawie kwadratowej − dowód na prawdopodobieństwo − coś z wykresem Co tam jeszcze radzicie powtórzyć?
7 maj 22:25
Maslanek: Jedną formułkę przed snem: "Jestem dobrze przygotowany. Następny dzień jest mój".
7 maj 22:42
aaaa:(: mi się wydaje że będą schematyczne zadanka z ciągów, moduł równanie, f kwadratowa z vietea, p(a) jakeiś, dowalą coś ciekawego z planimetrii pewnie na dowody, sam nie wiem, nic nie umiem na ten piątek −.−
7 maj 22:44
Jaszczura: Spokojnie każdy coś umie emotka Dowód zapewne będzie, także na liczbowy jakiś. A! Analityczna przecież jeszcze. Maslanek podstawa ładnie poszła mimo narzekania na poziom więc nadzieja jest
8 maj 01:41
Donbi: Ja jestem zdania, że w tym roku dadzą −prawdopodobieństwo albo o kulach albo o kartach −dowód z jakąś figurą ewentualnie na znalezienie najwyższej/najmniejszej objętości/pola itd. bardzo dawno takich nie było, a ostatnimi lata oni coś tak dziwnie ułatwiali maturę.
8 maj 01:48
Jaszczura: Kule byłyby genialne bo nie mogę się odnaleźć w kostce przy poleceniach typu suma kwadratów 3 liczb podzielna przez 3...
8 maj 10:15
Damo93: kart nie będzie bo wycofali emotka
8 maj 10:44
zawodus: A gdzie jest napisane, że wycofali? emotka
8 maj 10:53
muflon: a ja wyczuwam jutro równanie logarytmiczne, dawno nie było emotka no i jednokładność− to to chyba każdy przeczuwa emotka
8 maj 10:56
Jaszczura: Jednokładność? Jeszcze chyba na maturze nie była od 2010 roku.
8 maj 15:51
muflon: no to czas najwyższy, żeby byłaa emotka
8 maj 16:00