matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarymt
lagata:
oblicz log
x
{3} wi8edząc że log
9
x=1/2
7 maj 22:02
Janek191:
1
1
1
1
log
9
x =
⇒ log
3
2
x =
⇒
log
3
x =
⇒
2
2
2
2
1
1
log
3
x = 1 ⇒ log
x
3 =
=
= 1
log
3
x
1
8 maj 00:39