matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
kik:
Całka:
dx
∫
x lnxln(lnx)
1
Próbowałam przez podstawianie − t=lnx dt=
dx , ale coś nie gra... Jakieś pomysły?
x
7 maj 21:57
ICSP:
t = ln(lnx)
7 maj 21:58
kik:
1
Wtedy dt=
dx ?
x
2
7 maj 22:14
ICSP:
nie.
7 maj 22:16
zombi:
O kurczę nawet mi wyszło
Trzeba nabierać wprawy przed studiami
7 maj 22:26