??
Michał: czy 11+11=100
7 maj 20:49
Eta:
...= 2
karne
7 maj 20:54
Vizer: Dla odpowiednio ustalonego znaku + można tak stwierdzić
7 maj 20:55
Michał: A nie! bo w systemie binarnym tak hahaha
7 maj 20:56
ja:
@Michał dopiero poznałeś system dwójkowy?
7 maj 20:59
warjat: h∊h∊h∊h∊∊h∊
7 maj 21:01
Marcin: 11+11=110=6
7 maj 21:01
Mila:
zapis: 11+11=22
Jeśli masz na mysli system dwójkowy powinieneś napisać:
11(2)+11(2)=
7 maj 21:19
Vizer: Mila to nawet dwójkowo nie jest
7 maj 21:20
zawodus: No nie
7 maj 21:24
kamczatka: w zapisie binarnym oznacza 3 w zapisie dziesiętnym, czyli
11 + 11 = 6 w zapisie dziesiętnym
7 maj 21:31
Michał: 11+11=22 nie 6
7 maj 21:36
Michał: h∊h∊szki
7 maj 21:37
Dziadek Mróz:
11
−−−−−
11
11 +
−−−−−
110
7 maj 21:46