Dane są długości boków dwóch trójkątów
Misia: Dane są długości boków dwóch trójkątów : 6;12;14 oraz 3;6;8. Czy są one podobne ?
7 maj 20:16
gud deel: może
7 maj 21:13
Olgaaa: może warto by było trochę poszukać? wczoraj albo przedwczoraj bodajże rozwiązywałam to tutaj, a
nawet wpisując zadanie w google od razu wyskakuje kilka stron z rozwiązaniem...
8 maj 16:41
Olgaaa: w sumie to chyba nawet Tobie to rozwiązałam −.−
8 maj 16:42
Weronika:
9 sty 17:17
Już coraz bliżej:
a
1=6 a
2=3
b
1=12 b
2=6
c
1=14 c
2=8
Trójkąty nie są podobne
9 sty 18:05