Narysuj okrąg dany równaniem
Misia: x2+y2+6x−2y+6=0
7 maj 19:03
zawodus: Zwiń w kwadraty
7 maj 19:06
Janek191:
x2 + y2 + 6 x − 2y + 6 = 0
( x + 3)2 − 9 + ( y − 1)2 − 1 + 6 = 0
( x + 3)2 + ( y − 1)2 = 4 = 22
więc
S = ( − 3; 1) oraz r = 2
===================
7 maj 19:10
Janek191:
x2 + y2 + 6 x − 2y + 6 = 0
( x + 3)2 − 9 + ( y − 1)2 − 1 + 6 = 0
( x + 3)2 + ( y − 1)2 = 4 = 22
więc
S = ( − 3; 1) oraz r = 2
===================
7 maj 19:10
niedlugo_matura: a po co w kwadraty widać S(−3, 1) r2=a2+b2 −c
7 maj 19:11
Eta:
| | 6 | | −2 | |
S( |
| , |
| )=......... r=√xS2+yS2−6=........ , r>0 |
| | −2 | | −2 | |
7 maj 19:11