zadanie
muflon: Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji:
f(x)=√3sinx+cosx
jak to zrobić bez pochodnych?
7 maj 19:02
niedlugo_matura: f(x)=2(√3/2sinx + 1/2 cosx)
wzory redukcyjne
7 maj 19:05
zawodus: WSK. Zastosuje wzór sin(α+β)
7 maj 19:05
muflon: Nieźle

właśnie mi ten
√3 nie pasował do wzorów
7 maj 19:05
zawodus: To nie są wzory redukcyjne
7 maj 19:06
niedlugo_matura: f(x)=2(cos30sinx + sin30cosx)
7 maj 19:06
Eta:
| | √3 | | 1 | | π | |
f(x)=2( |
| *sinx+ |
| *cosx)= 2sin(x+ |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 6 | |
ZW= ....... y
min=...... y
max=.......
7 maj 19:06
niedlugo_matura: a no tak
7 maj 19:07