matematykaszkolna.pl
angielski roz, jak poszedl? parowa102: I jak poszedl angielski? dla mnie banal, jedynie 2 ostatnie zadania z 2 czesci wymagaly zastanowienia, no i trzeba bylo uwazac zeby zmiescic sie w limicie slow na rozprawce
7 maj 17:58
Insane: Wlasnie wrocilem z rozszerzenia. Podam moze przyklad zadania, zeby udowodnic, ze arkusze w tym roku są robione przez ludzi na pewno inteligentniejszych niż w ubiegłych latach. Mamy 2 strony tekstu, jak to bywa, nikt nie rozumie połowy słów. Tekst jest o pracownikach hotelu. Pytanie: Który z pracowników hotelu został pracownikiem jako ostatni? Jak trzeba było do tego dojść: Jeden powiedzial, ze drugi pracuje od wielu lat, ten drugi, ze tego trzeciego trzeba bylo dawno zwolnić (z tego wnioskujemy, ze dawno). To tyle, wybieramy czwartego. CZEKAM NA PIĄTEK I JEDNOKŁADNOŚĆ.
7 maj 18:04
Insane: Co do podstawowego, to sie nie wypowiem, bo na poziomie 3 klasy podstawówki.
7 maj 18:04
parowa102: Insane, ogolnie to ten podpunkt zmusil mnie do przeczytania calego tekstu zeby poszukac tej odpowiedzi, bo tak to wystarczylo tylko szukac "slow kluczowych" w danych fragmentach. Ale fakt, byla trudniejsza niz rok temu; nie wiele, ale jednak
7 maj 18:12
parowa102: To byl chyba ten co pracowal kilka miesiecy, bo byly wymienioen 2 osoby jako "stara ekipa" i chyba ten na ktorego nie mozna nigdy liczyc, co od wielu lat sie obija, wiec ozstala tylko jedna opcja.
7 maj 18:14
kyrtap: te czytanki były zajebiste piąte przez dziesiąte rozumiałem
7 maj 18:39
kyrtap: dobrze że rozprawka dobrze poszła to nie będzie kompromitacji
7 maj 18:40