| kπ | π | |||
rozwiązałam równanie i wyszło mi | i miałam założenia x≠− | +kπ i moje pytanie brzmi | ||
| 4 | 4 |
| kπ | π | |||
czy mogę to zapisać jako | − | +kπ czy można (lub trzeba) inaczej, jak tak to jak? | ||
| 4 | 4 |
| kπ | ||
Trudno odpowiedzieć mając informację "i wyszło mi | ". Nie wiadomo jaki jest okres | |
| 4 |
| 1−cos8x | ||
tak, miałam rozwiązać równanie | =0 | |
| 1+tgx |
| kπ | ||
x= | ||
| 4 |
| π | ||
Z tego zbioru rozwiązań należy jeszcze wyrzucić x= | +kπ. | |
| 2 |
| π | ||
x= | +kπ, k∊C | |
| 4 |