Funkcje wymierne
xx: | | 2 | | 4 | |
Udowodnij, że wykresy funkcji f(x)= |
| oraz g(x)=− |
| przecinają się w punkcie o |
| | x+6 | | x | |
dodatniej rzędnej.
7 maj 15:14
ICSP: f(x) = g(x) dla x ≠ − 6 oraz x ≠ 0
2x = −4x − 24
6x = − 24
x = − 4
f(−4) = g(−4) = 1 > 0
c.n.u.
7 maj 15:15
J:
1) Założenia
2) Rozwiąż równanie f(x) = g(x) , potem obliczysz f(xo)
7 maj 15:16
J: Już nie musisz ...
7 maj 15:17
xx: Dzięki
7 maj 15:23
ola: a dlaczego f(−4)=g(−4)=1

dlaczego 1
10 maj 16:35
zawodus: A umiesz policzyć f(−4)?
i f(4)?
10 maj 16:36
ola: ok, już mam
10 maj 16:45