matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
Zagubiona:
Dobrze obliczyłam? Postać ogólna funkcji podanej w postaci kanonicznej f(x) = 3(x−3)
2
−2 to: f(x) 3x
2
−18x+25?
7 maj 12:33
5-latek:
y=3(x
2
−6x+9)−2= 3x
2
−18x+27−2= czyli dobrze
7 maj 12:35
Zagubiona:
Dzięki
7 maj 12:36