matematykaszkolna.pl
aa Hugo: I JAK ANGIELSKI ROzsz przed nami co prawda ale podstawa... była prze prosta, JA się lękam co do słuchania z rozsz znowu dadzą jakiegoś zakatarzonego tarzana z buszu
7 maj 11:58
Nieuchwytny: Angielski super w granicach 95% Czytanie łatwe, list i wiadomość też łatwe. Ale zgadam się co do słuchania w pewnym momencie nie wiedziałem co facet mówił.
7 maj 12:02
7 maj 12:12
Marcin: Spoko, spoko, lecimy dalej
7 maj 12:14
kon: pamietacie jakie bylo polecenie dzis na maturze z angielskiego, chodzi o list. bo ja napisalem ze sprzedaje ubranie a teraz ludzie pisza ze trzeba napisac ze sprzedaje urzadzenie. zalicza mi to
7 maj 12:17
Nieuchwytny: Zaliczą ubranie to też jakiś przedmiot. Ja napisałem o samochodzie.
7 maj 12:35
tequilka: Napisałam w liście ponad 200 słów czy to będą odjęte tylko punkty od formy czy za cały list 0 punktów? tam pod poleceniem wyczytałam, że " list ma zawierać nie mniej niż 200 słów" ja pierdziele szkoda tych 10 punktów bardzoemotka
7 maj 12:42
Marcin: Zero punktów za kompozycje.
7 maj 12:50
Nieuchwytny: Jak masz powyżej 200 to zero za całość.
7 maj 12:53
tequilka: O kurcze, mogłoby być za kompozycje tyle % w plecy...
7 maj 12:59
Debs: No, niby jest napisane, ze jak praca ma ponad 200 słów, to w ogóle nie będzie oceniana... Ja miałam 197, na wszelki wypadek poskreślałam jeszcze kilka słów xD
7 maj 13:19
z: Marcin po co go stresujesz bedziesz mial pkt za to spokojnie
7 maj 13:20
Nieuchwytny: Dodam że liczone jest wszystko, po czym jest odstęp np: "i" "a" itd.
7 maj 13:20
z: Na prawde myslicie ze oni tolicza wszytsko ?chyba smieszni jestescie jak juz widac ze na prawdejest za dlugo to wtedy liczą ale jezeli jest mniej wiecej ok to 5−10 slow wiecej nawet pewnie nie zauwazaemotka
7 maj 13:21
tequilka: Ale ja mam z 230−250 to zdecydowanie za dużo zajęło mi to po drugiej stronie do połowy, może nie policzą bo dużo miejsca nie zajęło:0
7 maj 13:23
z: moze Ci sie upieczei nie stracisz tych 2 pkt czy ile to tam jest xD ale jak piszesz wąsko w miare to moga tego nie zauwazyc btw czemu az tyle napisalas jak w poleceniu bylo do 200 i na pewno robiliscie jakies probne matury chyba?
7 maj 13:24
Hajtowy: Wy tu o angielskim a niektorzy mają jutro polski ustnyemotka
7 maj 13:29
tequilka: Z angielskiego nie robiłam próbnych, tylko jedną w której list napisałam na max( tam było od 120−150) i z angielskiego w ogóle się nie przygotowywałam, bo go ogarniam wystarczająco, ale teraz dałam plamę i podobno jeśli jest ponad 250 to 0 punktów ogólnie
7 maj 13:30
tequilka: Apropos ustnego też mam jutro emotka na 12.00. Tu się stresuję angielskim a weź się teraz skup na polskim...
7 maj 13:31
Hajtowy: Ja mam na 7:30 ... i weź tu wstań
7 maj 13:32
Nieznajomy : Hajtowy : zapewniam cię ,że na prawdę trzeba się postarać ,żeby ustnych matur nie pozaliczać szczególnie Polskiego , także głowa do góry i powodzenia emotka
7 maj 13:33
Hajtowy: Jak się prezentacji nie do końca umie to będzie ciężko Poza tym ja opracowań na oczy nie widziałem
7 maj 13:34
kamczatka: można gdzieś znaleźć już jakieś nieoficjalne odpowiedzi z angielskiego podstawy ?
7 maj 13:34
Nieznajomy : Hajtowy : ja uczyłem się dwa dni przed maturą prezentacji i nawet całej się nie nauczyłem bo mi się nie chciało , w dzień matury czytałem streszczenia lektur ( kamizelkę i świętoszka )
7 maj 13:35
kamczatka: to ktoś więcej się uczy do ustnej niż 2 dni
7 maj 13:37
z: zangieslkiego tez teraz macie opracowane zestawy czy nie jak zdawałam 4 lata temu mature to byla strona jakas kazde wojewodztwo pisalo sowje pytania bo jest chyba 30 zestawow i kazdy co juz zdawał pisał co mial emotka
7 maj 13:38
Hajtowy: Ja się już uczę tego diabelstwa od 20 kwietnia i nie mogę się nauczyć
7 maj 13:39
Nieznajomy : A jaki masz temat ?
Hajtowy: Angielski ustny mam dopiero 19 maja emotka
kamczatka: z polskiego się uczysz ?
Nieznajomy : To sporo czasu zacznij się uczyć 18 maja wieczorem
7 maj 13:40
Hajtowy: Relacje między Bogiem a człowiekiem Księga rodzaju Stworzenie Adama Michał Anioł − obraz "Stworzenie Adama" J. Kochanowski "Czego chcesz od Nas Panie" Legenda o Św. Aleksym Dziady cz. III Hymny J. Kasprowicza Oeconomia Divina K. Kieślowski − Dekalog [film]
7 maj 13:41
kamczatka: jak myślicie rozszerzona matematyka będzie trudna ?
7 maj 13:41
Hajtowy: Zaiste nie − ale jaja mogą być jak na polskim
7 maj 13:42
Nieznajomy : Matko po co ci tyle utworów ja miałem bodajże 5 . Zapłaciłeś komuś czy sam pisałeś ?
7 maj 13:43
Donbi: Kamczatka wypada, że w tym roku ma być trudniejszaemotka
7 maj 14:03
kamczatka: oby nie
7 maj 14:04
DAWID95: Co sądzicie o ang.rozsz.? Ogólnie chyba nie było źle, nie? W skali trudności najgorsze było chyba zadanie 2. ale za to czytanie i pisanie prościzna. Tak mi się wydaje...
7 maj 18:10
Beti: ueeeee PADAM! Zmęczona jestem, prawie cały dzień w szkole. Maturki w miarę proste zrobiłam, a machnęłam się jedynie przez swoje roztrzepanie
7 maj 18:22
Hugo: WRACAM z rozszerzonej z angola + słuchanie proste o dziwo + rozprawka spoko o tym że kierowcy którzy mają ino rok prawko powinni z kimś jeździć + Czytanie porażka + gramatyka dość trudne a podstawa EASY emotka
7 maj 18:45
Hugo: To czytanie było poje*ane a nie xd zad2? to peryfraza emotka? nie najgorsze
7 maj 18:46
Bergern: W takiej sali siedziałem, że z pierwszego słuchania mało co zrozumiałem. Czytanko banalne, rozprawka też. Szkoda tylko tego słuchania u mnie
7 maj 19:05
Debs: Nie przypadła mi do gustu maturka rozszerzona w słuchaniu o spacerowiczach i w czytance o kajakach to strzelałam, reszta ujdzie No, jeszcze to z pierwszej części co na początku było, to też mi się nie podobało...ale podstawa całkiem przyjemna była emotka
7 maj 19:36
Asia G: Całkiem miłe zaskoczenie. Szczególnie jeśli chodzi o część gramatyczną. Wyjątkowo przystępna Umrę w piątek
7 maj 19:44
zombi: Oba super. A gramatyka wow, pierwszy raz zrobiłem na więcej niż 1,5 pkt Najgorszy reading z łódkami.
7 maj 20:50
caterinacorleone: Moj najgorszy reading w życiu na rozsz W każdym straciłam po 1 pkt, a zwykle na tej części szalalam oceniam na trudne, ale nie arcytrudne emotka
7 maj 22:14