matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje homograficzne
Adam555:
Dany jest układ równań liniowych: 3mx−my=2m−5 gdzie m jest parametrem. mx+my=2m+1
|y|
Wyznacz rozwiązania(x,y) tego układu i narysuj wykres funkcji f(m)=
x
Wyznaczyłem rozwiązania, tylko teraz nie jestem pewien jak narysować>
4m
2
−4m
x=
4m
2
4m
2
+8m
y=
4m
2
y
m+2
=
i teraz
x
m−1
|y|
|m+2|
=
? i nastepnie rozpisuje wartość bezwzględną i rysuje?
x
m−1
7 maj 11:46