matematykaszkolna.pl
ang razor: pisze ktoś z was ang rozszerzony? jest jedna kwestia która mnie nurtuje: część rozszerzona jest podzielona na 2 części, tak? w pierwszej jest słowotwórstwo i rozprawka a w drugiej sluchanie i czytanie? Jak skończe wcześniej 1 część to mogę sobie wyjść i wrócić na drugą? Jak to wygląda?
6 maj 22:12
Nieuchwytny: Ja, ale nie wiem czy można wyjść w trakcie egzaminu.
6 maj 22:14
Asia G: nom i ile jest przerwy pomiędzy nimi? ech, 5h ang jutro <3
6 maj 22:14
Jimmson: Możesz wyjść wczesniej z pierwszej części, ale na 2 to i tak czekasz i piszesz po przerwie, a przerwa zależy od szkoły może być 15 min, 30 min lub 1 hemotka ja osobiście mam 20 minut
6 maj 22:16
Uczę się: Nie. Z rana od 9 do 11 chyba masz podstawe. Idziesz do domu i wracasz na 14 znów do szkoły na poziom roz. Tam są 2 części. Pierwsza część to słuchanie i czytanie na to jest tylko 70 minut i nie ma mowy byś skończył to szybciej. Potem jest pisanie 110 minut. Czyli od 14−17 emotka
6 maj 22:16
razor: jest odwrotnie najpierw jest pisanie na 120 minut potem sluchanie i czytanie na 70
6 maj 22:17
razor: poza tym czytanie sie robi w 15 min nie wiem ile trwa sluchanie ale na pewno nie dlugo
6 maj 22:18
Uczę się: koło 30 minut. Zanim puszczą wszystkie nagrania, a tam takie przerwy że szkoda gadać nie wiadomo czy się ominęło coś takie długie przerwy i ma sięwrażenie takie.
6 maj 22:22
BeforeU: Nom i jeszce dochodzi rozprawka emotka Macie jakieś rady jak ją pisać?
6 maj 22:22
undefined: mam to!
6 maj 22:23
6 maj 22:24
Asia G: ale operonowa w listopadzie akurat słuchanie miała bardzo zagęszczone, proste co prawda, ale akurat przerwy nie były długie. ale te majowe zawsze rzeczywiście pozostawiają sporo czasu pomiędzy zadaniami.
6 maj 22:26
BeforeU: A jak z trudnością słuchanie jest takie banalne jak na podstawie czy to jednak jest rozszerzenie? To samo pytanie jeżeli chodzi o czytanie.
6 maj 22:33
jakubs: Przerwa trwa 30min bo tak jest ustalone przez CKE. Najpierw 120 min czyli gramatyka + pisanie później 30 min przerwy i 70 min na słuchanie i rozumienie tekstu pisanego.
6 maj 22:34
Uczę się: słuchanie na rozszerzeniu jest trudniejsze od podstawy to logiczne. jest trudniejszy tekst, więcej tego tekstu i więcej podchwytliwych zwrotów na które trzeba zwracać uwgę
6 maj 22:47