matematykaszkolna.pl
ILE PROCENT OBSTAWIACIE Iwona: Jak Wam poszło? Na ile Waszym zdaniem napisaliście? A i jak oceniacie poziom matury? Pytam bo zależy mi na obiektywnej opinii, a nie narzekaniem, które zazwyczaj występuje, że zawsze matura jest "za trudna". Co myślicie?
6 maj 21:51
kamczatka: ~70% rok ciężkiej pracy (kilka tysięcy zadań), jestem zawiedzionyemotka
6 maj 21:52
kamczatka: A na ile Ty napisałaś ?
6 maj 21:52
jakubs: Ja powiem tyle, że trudniejsza niż w poprzednich latach. Dla mnie była OK, ale stres trochę poprzeszkadzał. Według mnie napisać na 30% nie było trudno emotka
6 maj 21:53
adr: Napisać na 30% nie było trudno, ale uzyskać wysoki wynik tez też łatwo nie było emotka
6 maj 21:56
Iwona: No, w swoim życiu zrobiłam 3 arkusze z podstawy, więc trudno mi oceniać poziom Jednakże byłam pewna 100, a niestety coś w granicach 90, max 94% .
6 maj 22:00
Iwona: a będą jakieś setki wśród forumowiczów? emotka
6 maj 22:01
adr: Zobaczymy w czerwcu
6 maj 22:01
razor: Miałbym 100% gdyby nie to, że źle przeczytałem jedno polecenieemotka W tym dowodzie z trójkątem równoramiennym wpisanym w okrąg, przeczytałem że był to trójkąt równoboczny Będzie 96 albo 98
6 maj 22:04
Red John: Będzie 100, ale i tak w kontekście AGH pp ma małe znaczenie; pr się liczy!
6 maj 22:09
undefined: kamczatka bardzo mi przykro.emotka
6 maj 22:33
Dziadek Mróz: Ja, jako że jestem na studiach technicznych robiłem ją na pamięć i skąpy kawałek papieru i wyszło mi 86%
6 maj 22:43
Trivial: Red John o ile mi wiadomo, to na AGH podstawa ma dokładnie takie samo znaczenie jak rozszerzenie (punkty sumują się).
6 maj 23:05
Marcin: Tak. Potwierdzam to co napisał Trivial emotka 4(mp + mr) + ap + ar
6 maj 23:06
undefined: Matematyka + angielski czy matematyka + fizyka czy matematyka + inforamtyka ? Co wybrać ?
6 maj 23:11
zombi: Hahahha razor idealnie to samo 96% ten sam błąd.
6 maj 23:13
ICSP: o : Witaj Trivial emotka
6 maj 23:14
razor: zombi masakra, nawet się dziwiłem co ten trójkąt równoboczny im taki krzywy wyszedł na rysunku, ale uznałem że to specjalnie tak zrobili żeby nie można było nic z rysunku odczytać
6 maj 23:21
Vizer: Na AGH oprócz tego jest taki bajer, że jak ma się z rozszerzenia co najmniej 80% to podstawa liczona jest za 100 Więc jeszcze nic straconego dla tych co żałują, podstawę wyrzucić już z głowy i nastawiać się mentalnie już na piątek emotka
6 maj 23:26
zombi: Ja przeczytałem dokładnie jak ty. Równoboczny? A co tu udowadniać, w sumie to podstawa, więc możliwe, że dali coś takiego. Później jednak wychodząc z sali, kuuuurde. No trudno, oby rozszo poszło lepiej niż podstawa
6 maj 23:27
Trivial: Witaj, ICSP. emotka
6 maj 23:27
Olgaaa: 78% to słabo jak na drugą klasę liceum?
6 maj 23:32
razor: Na szczęście na rozszerzeniu zadania będą (miejmy nadzieję) na tyle rozbudowane, że coś tak prostego od razu zwróci na siebie uwagę
6 maj 23:32
razor: Olgaaa wy macie inną podstawę programową więc jak dla mnie bez porównania emotka
6 maj 23:33
Olgaaa: pociesza mnie jedynie fakt, że podstawa będzie łatwiejsza o wiele, bo dużych nawet prostych rzeczy wyrzucili typu jak dzielenie wielomianów na podstawie, ale z kolei na rozszerzeniu będzie zbyt dużo do ogarnięcia
6 maj 23:34
razor: dzielenie wielomianów nigdy nie obowiązywało na podstawie emotka
6 maj 23:34
Olgaaa: żadnego typu nie było? moja siostra miała, ale może to tak im tylko nauczyciel wprowadził emotka
6 maj 23:36
razor: To dobry nauczyciel w takim razie, że próbuje coś uczyć ponad program emotka
6 maj 23:37
Trivial: "zbyt dużo do ogarnięcia".
6 maj 23:37
Olgaaa: hmm?
6 maj 23:38
Trivial: Przecież w liceum się te tematy wręcz wałkuje. Jak można mówić, że materiału jest zbyt dużo do ogarnięcia. emotka
6 maj 23:40
Olgaaa: Bo skoro kilka tematów odpada na podstawie, to trzeba zrobić je na rozszerzeniu, a do tego dochodzą inne rzeczy typu granice, pochodne i inne o których jeszcze pewnie nie wiem. Nie chodziło mi o to, że tego jest zbyt dużo, bo jak się przyłoży ktoś, to da radę, ale jednak trzeba lecieć z materiałem. Dzięki tej nowej podstawie w pierwszej klasie miałam samą podstawę i tylko z dwóch przedmiotów mi rozszerzenie robili, a np. matematykę rozszerzoną mam od drugiej, więc w ciągu tego roku musieliśmy wszystko zrobić, co było w pierwszej klasie na rozszerzeniu + bieżące tematy...
6 maj 23:44
razor: masz jeszcze rok, ja się podciągnałem w 5 miesięcy z 12% z próbnego rozszerzenia do arkuszy robionych na 90−100 emotka
6 maj 23:46
Olgaaa: to nieźle emotka
6 maj 23:47
WueR: Raczej nie ma mowy o "zbyt duzo do ogarniecia"...Zbyt duzo do ogarniecia, to moze byc na studiach...no chyba, ze piszesz rozszerzenie z kilku przedmiotow. Tego, co jest na maturze z matematyki w rok mozna dosc dobrze sie nauczyc solidnie pracujac [mowa o 80%+ z rozszerzenia].
7 maj 00:11
Janek191: Moim zdaniem zadania były bardzo łatwe − rozwiązanie dokładne zajęło mi około 1 godziny.
7 maj 07:45