matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Włączenie sinusa pod pierwiastek
ds:
Mam takie równanie:
2Ssinα
sin(α+β)
2Ssin(α+β)
√
*
=
√
sin(α+β)sinβ
sinα
sinαsinβ
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak po wymnożeniu powstała prawa strona równania?
6 maj 20:38
Eta:
2Ssinα*
sin
2
(α+β)
L=
√
=....uprość i otrzymasz prawą stronę
sin(α+β)sinβ*
sin
2
α
6 maj 21:42