matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Mutiny:
Hej mam problem z policzeniem pochodnych wyższego rzędu. Mam policzyć :
x
2
33 pochodną dla :
w zerze, liczenie po kolei nie wydaje się dobrym
(x−11)(x−13)
pomysłem
e
x
−1
2019 pochodna dla : f(x)= gdy x=1 f(x)=1 dla x≠1
myślałem na rozwijaniem w szereg,
x
ale podział funkcji mnie niepokoi... Z góry dziękuję za pomoc
6 maj 20:37