aa
Hugo: Czy na samych tablicach matematycznych można napiac mature rozszerzoną z matematyki?
6 maj 19:51
Tadeusz:
... i bez tablic można napisać −
6 maj 19:53
Hugo: ale czy nie teoretycznie tam wszystko jest xd?
Kumple porozwiązywali turystów a ja nawet nie spróbowałem −.−" DÓŁ jak Uj
Pt przed nami :C ! trzeba dać rade
6 maj 19:54
Hugo:

Mam pytanie jak mi wyszło w 34:
Jak obliczyłem wszystkie boki albo prawie wszystkie bo mi wyszedł wynik P=(
8 + 19√3)/6 a
nie P=(
24 + 19√3)/6 to ile moge potencjalnie stracić?
dostrzegłem w tym zadaniu że to są same tr. 30,60,90 bo ten kwadrat jak z talesa dzieli i k k k
...
zadanie jest za 4 pkt
strace 1..2? pkt
6 maj 19:57
parowa102: jesli potrafisz wykorzystac wzory i myslec logicznie to jasne, ze tak
6 maj 19:57
Tadeusz:
Chyba w tym roku troszkę zaskoczyli tymi zadankami.
Już patrząc na zadanka z próbnej "wietrzyłem" niespodziankę.
Na pewno łatwo było dziś nazbierać 50% ... ale tych 80−90% będzie znacznie mniej.
Chyba troszkę i o to chodzi aby była większa selektywność.
Na rozszerzeniu może być podobnie.
6 maj 20:04
Marcin: Ja jestem zdania, ze w tamtym roku dali za łatwą i chcieli się troszkę zrehabilitować
6 maj 20:06
Hugo: ile bym dostał za to zadanie pkt ?
6 maj 20:11
Hugo: OKE chciał pokazać że nowa reforma jest zaj*bista

i temu buntuje ludzi przeciw tej 'starej'
6 maj 20:11
parowa102: TAdeusz, jaka probna? masz moze jakis link?
6 maj 20:22
parowa102: do probnej rozszerzonej jesli jest
6 maj 20:23
Mila:
Hugo Na pewno jeden punkt stracisz, a co więcej to zobaczysz w czerwcu.
6 maj 20:30
Tadeusz:
... przecież pisałeś próbną maturę z operonem. Zobacz ile w niej jest podobnych zadań
do dzisiejszych.
6 maj 20:34
parowa102: nie pisalem, poprawiam mature w tym roku
6 maj 20:39
parowa102: dobra juz mam
6 maj 20:40
Hugo: Milo

Optymistyczna wersja
6 maj 20:40
Tadeusz:
wpisz w przeglądarce i znajdziesz. Nie mam gotowego linka ale mam plik w pdf−ie.
Jak nie znajdziesz ... mogę wysłać
6 maj 20:41
parowa102: tak prawde mowiac ta probna matura operonu na poziomie rozszerzonym jakos specjalnie trudna nie
jest, poziom podobny do tego co bylo od 2010. mam nadzieje ze i w tym roku zadania beda bardzo
zblizone(wielomiany, trygonometria, nierownosc z wartoscia bezwzgledna, jakis ciag itp)
6 maj 20:43
Mila:
bezendu, ostatnie rozwiązałeś, męczyłam Cię kiedyś z podobnym zadaniem.
6 maj 20:47
bezendu: Zrobiłem wszystkie zadania
6 maj 20:49
Mila:
Skala podobieństwa dobrze?
6 maj 20:50
Mila:
Radek, jak Ci poszło?
6 maj 20:53
Hugo: to jest ostatni

przecież 34
6 maj 21:02
Hugo: Mila sie męczyła
6 maj 21:02
Hugo: I tak rozszerzenie jakaś łatwizna i zrobić wszystkim na złość co nie zdają rozszerzenia
6 maj 21:03
Radek:
Tak mi poszło, że za rok będę poprawiał.
6 maj 21:03
bezendu:
k=√2
Nie wiem jak ocenią mój dowód z podzielnością.
6 maj 21:03
Marcin: Kolejny pesymista

Raaadek, będzie ok, mi też aż tak świetnie nie poszło
6 maj 21:04
Hugo: 
my tak narzekamy a humaniście... Powtarzacie coś do angola?
6 maj 21:05
bezendu:
Ja powtarzam: będzie dobrze, będzie dobrze.....
6 maj 21:07
6 maj 21:14
jakubs: bezendu no to gratki

Ja też nie wiem co z tym moim dowodem, może jakiś punkcik dostanę
6 maj 21:18
Hugo: chodze na korki od 6 lat... a takto nic i zesłuchania do dupy... a wypadało by tak z 70
chodziaż rozsz a tu z podstawa bedzie ciezko −.−
6 maj 21:18
Marcin:
(7k+2)2*3
(49k2+28k+4)3
147k2+84k+12
7(21k2+12k+1)+5 k∊C
jakubus, to chyba wystarczy
6 maj 21:19
jakubs: No to tak zrobiłem, tylko nie zaznaczyłem tego, że k∊C

Mogą odebrać punkty za to.
6 maj 21:21
bezendu:
k=7p+2 liczba która przy dzieleniu daję resztę 2 k,p∊C
3k
2= to napisałem ile tam wynosi
i potem wyciągnąłem 7(....)+5 i napisałem komentarz liczę na max za to
6 maj 21:22
Marcin: Za duzo tych punktów do odbierania to tam nie ma
6 maj 21:22
ICSP: k ≡ 2 mod 7
k2 ≡ 4 mod 7
3k2 ≡ 12 mod 7
3k2 ≡ 5 mod 7
c.n.u.
6 maj 21:22
Uczę się: No niestety ja humanistą nie jestem. za to moja dziewczyna jest. Z drugiej strony ona jest
kaleka z matmy a ja nie, co z tego wynika? Ze wszystkich zadań naliczyła sobi 13−14 pkt. A
wcześniejsze matury pisała normalnie na 30% +. Wniosek nasuwa się jeden

Rozszerenie z angola boje się że dadzą ciężkie teksty i słuchanie. Tym bardziej 250 słow na
rozszerzeniu. Dadzą taki temat że się posramy
6 maj 21:23
Marcin: Dadzą az 3 tematy, moze rozprawka będzie ok
6 maj 21:24
Mila:
Radek, nie panikuj. Czekaj spokojnie na wyniki.
Hugo, coś źle przeczytałeś mój komentarz, chodzi o to, że rozwiązywaliśmy zadania z
kwadratem wpisanym w Δ prostokatny.
Uczcie się Panowie do następnego egzaminu.
Dobranoc.
6 maj 21:24
Uczę się: A jak nie dadzą rozprawki to co wtedy?

Żadnej innej formy wypowiedzi nie 'skosztowałem'
6 maj 21:26
bezendu:
A moje rozwiązanie ?
6 maj 21:26
Marcin: Jak nie dadzą rozprawki, to wstaję i wychodzę
6 maj 21:26
parowa102: tak prawde mowiac to jesli chodzi o rozszerzenie z angola to wolalbym jakby w ogole tego limitu
slow nie bylo, bo to strasznie meczace pisac tak, aby zmiescic sie w odpowiedniej granicy...
6 maj 21:28
jakubs: Dobranoc Milu

Oby była rozprawka za i przeciw, bo inaczej to ja polegnę
6 maj 21:28
Radek:
Liczę, że max to 84 punkty u mnie bez szału... I jeszcze mam nadzieję, że bez poprawin w
sierpniu bo wtedy to Kaplica
6 maj 21:28
Uczę się: xD
6 maj 21:28
Mila:
Bezendu nie wiem co tam w środku 21:22 napisałes? Oceniają bardzo łagodnie.
Myślę, że dobrze będzie.
6 maj 21:31
Uczę się: Dobrze że słuchanie i czytanie można jakoś ogarnąć aż na 27 pkt

coś tam się napisze na temat
to już może wejdzie 10 pkt.
Ogólnie zasada jest taka za zadanie za 18 pkt, że gramatyka oceniana jest na 5 pkt. Więc możesz
pisać pełno błędów ort. błędów gramatycznych. Dostaniesz 0, ale już możesz dostać 13 pkt za to
że wgl piszesz na temat, piszesz ładnie czyli wstęp, rozwinięcie zakończenie i za to że
napiszesz od czasu do czasu jakieś słówka typu "For example" (to już się zalicza do bogactwa
językowego), "For instance"
'next major advantage" "on the other hand" xd
6 maj 21:31
Mila:
6 maj 21:31
bezendu:
Tą liczbę zapisałem tak:
7(i to co zostało nie wyciągnięte )+5
Po dzisiejszym dniu i tak stwierdzam, że dużo jeszcze nie umiem.
6 maj 21:33
Mila:
Znakomity filozof powiedział: "wiem, że nic nie wiem".
Jesteś na dobrej drodze do sukcesu.
Jakubs, a tobie jak poszło?
6 maj 21:35
Uczę się: milo, a zapisanie tego w postaci:
k = 7x+2
3k
2 = 7x+5
za takie coś już jest jakiś punkcik?

bo tylko to zapisałem i wsumie dalej nie ogarnąłem.
założenie też dałem że k jest całkowite
6 maj 21:36
jakubs: Milu zamknięte 25/25
Z dowodem to właśnie tak jak pisałem 21:21.
Z otwartych to ostatnie zepsułem, pomyliłem kąty w trójkątach

W najgorszym wypadku powinno być 88%, ale zobaczymy w czerwcu.
6 maj 21:37
bezendu:
I teraz nie wiadomo co robić, czy nadal zadania.info czy coś bardziej konkretnego ?
6 maj 21:39
Mila:
Całkiem nieźle.Jakubs
Poziom matury wyższy niż w zeszłym roku i będzie duże zróżnicowanie wyników.
wg mnie będzie duzo wyników 30%−50%.
6 maj 21:41
jakubs: Mogło być lepiej, ale stres zrobił swoje. Teraz nic nie zrobię, trzeba walczyć dalej.
6 maj 21:43
Radek:
Mam nadzieję, że R nie będzie trudne i się jakoś zrehabilituje..
6 maj 21:44
jakubs: Radek po wczorajszym polskim i dzisiejszej podstawie można obstawiać, że będzie bardzo
ciekawie w piątek. Obym się mylił
6 maj 21:45
Radek:
Wynik 84% z podstawy to chyba nie zbyt dobrze jednak.
6 maj 21:47
Uczę się: obyś
6 maj 21:47
Mila:
Radek, to jest dobry wynik. Ogólnie będzie dużo słabych wyników, poniżej 50%.
Idź spać, musisz być jutro wypoczęty.
Powodzenia.
6 maj 21:52
Radek:
Nie dziękuję, ale na pewno za rok poprawię sobie wynik. Dobranoc.
6 maj 21:54
bezendu:
Mila co po maturach ? Od czego zacząć ? Pochodne ?
6 maj 21:55
Mila:
Radek za rok będziesz na studiach zaliczał drugi semestr.
6 maj 21:56
Marcin: Za rok wszyscy będziemy studentami
6 maj 21:58
jakubs: bezendu ja bym zaczął od granic, później może szeregi
6 maj 21:58
Mila:
Bezendu
Porządnie: trygonometria,funkcje,ciągi− granice, granice funkcji, podam Ci ktore stare
podręczniki z LO trzeba sobie zorganizować.
6 maj 21:59
bezendu:
Nie chciałbym porzucać matematyki ze szkoły średniej bo bardzo mi się podobała, ale w miejcu
stać nie chcę. Może logika ?
6 maj 22:01
Mila:
Bezendu, nie zrozumiałeś mnie, dawniej matematyka w IV klasie LO to obecny I rok studiów.
6 maj 22:04
Mila:
| | π | |
1) Rozwiąż równanie arcsin(1−x)−2arcsinx= |
| |
| | 2 | |
6 maj 22:08
Asia G: Hej. a czy w zadaniu 31 to ten trójkąt oprócz tego że był równoramienny to jeszcze równoboczny?
Nurtuje mnie tak kwestia, bo z moich zapisków tak wyszło... tak udowodniłam. źle?
6 maj 22:11
Hugo: co to arcin Milo.. naucz mnie

!
6 maj 22:11
Hugo: równoramienny
nie ma po co równoboczny... masz kąt emm gg: 312 080 86 napisz to ci rozpisze proste zadanie
6 maj 22:11
bezendu:
No tak, ale mi chodziło również o zadania maturalne ale tę z najwyższej półki Pazdro, zawsze
mogę się podszkolić z tego, może się to już nie przyda, ale tak chociaż do relaksu
6 maj 22:13
Asia G: nie jest równoboczny?

czyli mój zawiły dowód na nic się nie zdał....super, regres!
6 maj 22:17
Marcin: W treści przecież było, że jest równoramienny. Nie mozesz sobie powiedzieć dodatkowo, ze
jest równoboczny.
6 maj 22:26
Asia G: wiem, ale tak mi wyszło z dowodu...łkam nad swoimi matematycznymi "zdolnościami" teraz
6 maj 22:27
Hugo:

360= 2a + 360− B + 0,5 B
6 maj 22:34
6 maj 22:34
Hugo:

360= 2a + 360− B + 0,5 B
6 maj 22:34
Hugo: Marcin jestem na nie
6 maj 22:34
Hugo: Asia G .. skąd jesteś

? idziesz do krk?
6 maj 22:35
Marcin: Hugo, ale why?
6 maj 22:36
Hugo: przecież mam czytelne.. czego nie rozumiesz? Kąd środkowy i wpisany 2:1 .. mamy dwa alfa bo tr.
równoramienny i całość daje 360 stopni... a tam to 360−B to z dopełnienia do okręgu..
Podtawiasz wymnażasz razy 2 i wychodzi B=4a
6 maj 22:37
Hugo: aaa to

.. no bo nie mozesz mieć więcej pkt od Huga po prostu

i temu źle
6 maj 22:37
Hugo: Zdołuj mnie... to zadanie o pociagach było proste prawda?
6 maj 22:38
Marcin: Kto powiedział, że ja tego nie rozumiem? Chodzi mi o sposób. Nie trzymaj się kurczowo swojego,
bo może inne też są poprawne.
6 maj 22:38
Hugo: o turystach...
6 maj 22:38
Hugo: 
śmieje sie że masz źle... nie wiem wygląda w miare ale ja nie jestem ekspertem MArcinie..
Hugo lubi po prostu wkurzać innych
6 maj 22:39
jakubs: Nie było trudne, ja sobie je utrudniłem, ale udało się i wynik wyszedł mi poprawny
6 maj 22:39
Marcin: Trudne nie było, ale go nie zrobiłem, miałem chyba jakąś zaćmię.
6 maj 22:39
zombi: Ciekawe jakie rozszerzenie będzie z matmy
6 maj 22:41
Hugo: czyli 5pkt poszło sie ehm bo nie zdażylem zrobić tego...
6 maj 22:41
Marcin: Zależy dla kogo
6 maj 22:41
zombi: btw.
Saizok mówił wam ile miał ?
6 maj 22:42
Asia G: mazury cud natury

a gdzie "idę" hmm no wiesz...zobaczymy w czerwcu, albo już w piątek, jak
rozszerzenie nie siądzie...
ale biorąc pod uwagę promień okręgu opisanego? nie styknie? no cóż... czyli już nie 90. coraz
mniej....
6 maj 22:42
Hugo: ile
6 maj 22:42
Mila:
Marcin, dobrze, brakuje zapisu na początku założenia i tezy.
Na końcu nie ma komentarza zgodnie z wymogami treści.
Obliczenia poprawne.
Zobaczymy, czy coś utną punktow.
6 maj 22:42
Hugo: z Mazur to są ładne kobiety

.. byłem na Hańczy na kajakach

Utopiłem wiosło !
6 maj 22:44
Hugo: Mila jaki doradca

.. jak było w górach



było wpaść do Oświęcimia.. pewnie po
drodze !
6 maj 22:45
bezendu:
Saziok pewnie 100%
6 maj 22:45
zombi: Może też mu coś popłynęło tak jak mi.
6 maj 22:45
Marcin: Napisałem komentarz na końcu, ale tutaj go nie zamieściłem..

Oby nie ucięli

Dziękuję za
odpowiedź.
6 maj 22:46
Asia G: ta?

a dziś jakoś... no 88−90...jakoś tak
6 maj 22:47
Marcin: zombi, a gdzie Ci popłynęło?
6 maj 22:47
Hugo: to Saziok taki dobry cep
6 maj 22:47
Hugo: ja licze na 85% ale min. 80 max 90

nie ruszyłem turystów
6 maj 22:48
Mila:
Hugo byłam w innych górach. Było zimno, ale jestem "zbalowana", przyjaciele znakomici,
nalewki pyszne (pigwówka też była).
6 maj 22:48
zombi: Dowód z tym równoramiennym, przeczytałem źle treść i zacząłem co innego udowadniać. Porażka.
6 maj 22:49
Asia G: a to akurat sympatyczne. ja tam wściekła jestem jednak na −20, jak można! wrrr!
6 maj 22:50
Marcin: zombi, ale i tak masz świetny wynik
6 maj 22:50
bezendu:
A ja nie lubię gór, wolę morze
6 maj 22:51
Marcin: Nie ważne gdzie, ważne z kim
6 maj 22:51
zombi: Na rozszerzeniu taki powinien być.
6 maj 22:51
Marcin: No i będzie
6 maj 22:52
Hugo: ale właśnie −2
0 = −1... to takie bezsensu powinno być −(1)
0 ...
Milo inne góry

? Na misji w Rosji albo na północy u INNYCH (gra o tron) .. cóż... witaj
pośród żywych
6 maj 22:54
Asia G:

2α* 3=6α
6α=360
α=60
nie
6 maj 22:55
Marcin: Nie bardzo
6 maj 22:57
jakubs: Góry mają swój urok
6 maj 22:58
Asia G: czemu
6 maj 23:27
Hugo: Asiu

2a i alfa należą do innych trójkątów
6 maj 23:39
Hugo:


idąc tą teorią co było namaturze to
360=2a + 360−2a +a
6 maj 23:41
Asia G: eh. nooo dooobra...
6 maj 23:50
Asia G: idę spać, jutro 5 h z angielskim

kolorowych
6 maj 23:52