matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Co dalej z całka:
Gru:
5x
5
10
(3x+2)−
3
3
dt
∫
dx = ∫
= podstawienie t=3x+2
=dx =
3x+2
3x+2
3
5
10
t−
3
∫
dt i nie mam pojęcia co dalej z tym zrobić...
9
t
6 maj 19:05
zawodus:
t−1
Ile wynosi
?
t
6 maj 19:18
Gru:
1
1−
t
6 maj 19:28
Gru:
Ok już mam dzięki za podpowiedź
6 maj 19:36