prawdopodobieństwo
Donbi: Z deklaracji złożonych we wrześniu przez maturzystów pewnego liceum wynika,że 32 % z nich
zamierza zdawać na maturze historię, 48% wos, a co 10 trzecioklasista deklaruje chęć zdawania
zarówno historii jak i wosu. Spośród maturzystów wybrano losowo 1 osobę. Jakie jest
prawdopodobieństwo, że wylosowana osoba nie zamierza na maturze zdawać ani historii, ani
wosu

Dobra mam coś takiego.
P(H)=0,32
P(W)=0,48
P(H∪W)=0,01
Osób niezdających jest 0,199 <− nie wiem jak ich zapisać i jak zrobić obliczenie.