Nie rozumie kombinatoryki(
Mario:
W portmonetce znajduje się 5 monet dwuzłotowych i 7 złotówek. Jakie jest
prawdopodobieństwo, że za dwie monety, przypadkowo wyjęte z tej portmonetki,
będziemy mogli kupić gazetę, która kosztuje 2,50 zł?
6 maj 16:37
Janek191:
| | | | 12 ! | | 11*12 | |
I Ω I = | = |
| = |
| = 66 |
| | | 2 * 10 ! | | 2 | |
więc
=============
6 maj 16:49
Janek191:
| | | | 12 ! | | 11*12 | |
I Ω I = | = |
| = |
| = 66 |
| | | 2 * 10 ! | | 2 | |
więc
=============
6 maj 16:49
Mario: dziekuje
6 maj 16:59