?
Damo93: a miało być 100%
mam dwa błędy z otwartych:( mógł by ktoś wyjaśnić te zadanka bo wydawało mi się że mam je
dobrze
a jednak nie !
zad.22
Do wykresu funkcji, określonej dla wszystkich liczb rzeczywistych wzorem y = −2
x−2 należy
punkt
| | 1 | |
A. (1,−2) B.(2,−1) C.(1, |
| ) D. (4,4) |
| | 2 | |
moja odp. D
zad.24
Na ile sposobów można wybrać dwóch graczy spośród 10 zawodników ?
dlaczego 45 a nie 90 ?
pierwszego na 10 drugiego na 9 więc 10 * 9 = 90 a niby powinien być symbol newtona
6 maj 16:32
Marcin: Masz dwa błędy w otwartych, czy w zamkniętych?
6 maj 16:34
Damo93: sorry zamknięte

otwarte chyba wszystko ok
6 maj 16:34
zawodus: Uwzględniasz kolejność wyboru osób, a przecież Jaś i Małgosia to to samo co Małgosia i Jaś

Co do tego drugiego, to zastanów się jaka jest kolejność wykonywania działań
6 maj 16:35
Marcin: Padało to pytanie na forum nie raz.
−2
0=−1, dlaczego?
6 maj 16:35
K: Ale nie sądzicie że jeśli w pytaniu jest napisane "na ile sposobów" to wyjdzie 90 bo kolejność
też się liczy jako inny sposób? Jeśli byłoby napisane: "Ile par można wybrać?" to by było 45
ale tu jest napisane na ile sposobów. Dla mnie jest to źle sformułowane pytanie...
6 maj 16:36
maturzysta: mam w tych samych. w 22, mój błąd jest faktyczny, bo −2 podniesione do 0 daje rzeczywiście −1 .
Pośpiech i tyle ech
6 maj 16:37
maturzysta: gdyby było (−2)0 wtedy byłoby 1
6 maj 16:37
Trivial: K, jakby było napisane "par" to wtedy byłoby dwuznaczne, gdyż para w matematyce oznacza
zazwyczaj (x,y), gdzie kolejność ma znaczenie.
6 maj 16:40
K: Może faktycznie słowo "par" nie bardzo pasuje, ale np. mogło być "ile dwuosobowych zespołów" w
takim razie. Bo dla mnie pytanie "Na ile sposobów?" też jest dwuznaczne. Wg mnie powinni uznać
obie odpowiedzi.
6 maj 16:48
ZKS:
A to zadanie jakbyś rozwiązał.
Na ile sposobów można wybrać 3−osobowy samorzad klasowy w klasie 25−osobowej?
Identyczne zadanie.
6 maj 16:56
K: Dla mnie w takim zadaniu można brać pod uwagę kolejność. Kolejność wyboru można uwzględniać bo
jeden może być skarbnikiem a przy innym wyborze może być przewodniczącym.
6 maj 16:59
Hajtowy: To jaka w końcu odpowiedź do tego 22 zadania?

Bo ja też zaznaczyłem D
6 maj 17:00
PW: I tu znowu może być dyskusja − przecież niektórzy rozumieją, że samorząd to przewodniczący,
zastępca i skarbnik.
6 maj 17:00
K: Myślicie że można w jakiś sposób zgłosić to zadanie do CKE żeby uznawali 2 warianty? Zwrócą
uwage na jakiś email do nich czy raczej w inny sposób?
6 maj 17:02
ZKS:
Widzę że na siłę próbujesz coś udowodnić. Nic nie ma w poleceniu że ktoś zostanie
skarbnikiem czy przewodniczącym skąd to wziąłeś widzę że własne widzi mi się.
Odpowiedź jest jednoznaczna.
6 maj 17:02
K: Ja widzę że to ty na siłę nie chcesz mi przyznać racji, że jest to dwuznaczne pytanie.
6 maj 17:03
zawodus: To nie jest dwuznaczne pytanie. Odpowiedź jest tylko jedna
6 maj 17:10
ZKS:
Na ile sposobów możesz wylosować 2 kule czarne spośród 10 kul czarnego koloru bez zwracania?
Identyczne zadanie.
6 maj 17:10
kyrtap: zawodus możesz podać gg swoje ? bo chce o coś się zapytać
6 maj 17:11
ZKS:
Niestety będzie uparcie dążył do tego że on ma racje przecież jestem maturzystą wiem lepiej.
Kiedy są nieścisłości to są tutaj żadnych nie ma odpowiedź tylko jedna.
6 maj 17:12
zawodus: 8959267
6 maj 17:12
zawodus: ZKS Trzeba sobie dać spokój, bo "oni" są przecież mądrzejsi

Dlaczego tylko w szkole nikt ich nie uczył tak prostych rzeczy?
6 maj 17:13
ZKS:
Może nie słuchają nauczycieli tylko wolą pograć na telefonie.
6 maj 17:24
maturzysta: zawodus dzisiaj straszny frustrat
6 maj 19:11
zawodus: Zdenerwowałem się, bo wykłucacie się o coś w czym nie macie ewidentnie racji
6 maj 19:14
siostra oddziałowa: Weź sobie waleriankę na uspokojenie
6 maj 19:16
zawodus: Czy to kobieta?
6 maj 19:19
Eta:
Jak "siostra" , to pewnie tak
6 maj 19:19
aklopis: −22 , a −(2)2. jest jakas roznica?
6 maj 22:43
sushi_ gg6397228:
to jest to samo
6 maj 22:48
caterinacorleone: mam błąd dokładnie w tym samych zamkniętych

trochę frustrujące jak w piątek zdaję rozsz!
6 maj 23:16
Olgaaa: Ja tu żadnych nieścisłości nie widzę, a jestem dość czepialska o każde pytanie − jednak z tym
żadnego problemu nie miałam.
6 maj 23:19