zbliżona wartość funckji
Mała: Jaka jest zbliżona wartość funkcji y−−x2−2> Jaki jest jej przedział?
6 maj 15:15
Mała: Pomyłka y=−x2−2
6 maj 15:16
zawodus: Zbliżona wartość?
6 maj 15:16
Marcin: Potrafisz −x2 naszkicować?
6 maj 15:17
Mała: Nie, nie mieliśmy żadnych rysunków do tego, same obliczenia
6 maj 15:18
Marcin:
t=−x2−2
−x2−2−t=0
4(−2−t)≥0
−8−4t≥0
4t≤−8
t≤−2
6 maj 15:20
PW: Zbliżona wartość to 1000000 (pytanie tylko jaki jest błąd przybliżenia).
Na pytanie "Jaki jest jej przedział" nie umiem odpowiedzieć, to chyba zbyt delikatna materia.
6 maj 15:21
zawodus: Wytłumacz mi
Marcin co ty liczysz
6 maj 15:22
Mała: Teraz mnie zmartwiliście, bo ja mam 4 odpowiedzi:
a) (2;∞)
b) (−∞;−2>
c) (−∞; 2>
d) <−2;∞)
6 maj 15:23
Marcin: zawodus. Zbiór wartości.
6 maj 15:26
zawodus: Mała w takim razie naucz się poprawnie polecenia pisać
6 maj 15:28
Mała: Aaa napisałam pół polecenia z poprzedniego zadania, wybaczcie, staram sie je robić sama, ale z
wieloma mam problem i tak wychodzi
6 maj 15:37
Marcin: No ale Mała.. przeciez napisałem Ci obliczenia

Ogólnie bym tego nie robił, bo powinnaś to od
razu wiedzieć, ale jak tak bardzo chciałaś
6 maj 15:43
Mała: Czyli <−2;
∞), ale ja jestem mała i zagubiona, bądź dobrym mężczyzną i wziąłeś mnie pod swe
skrzydła
6 maj 15:44
Marcin:

źle

t≤−2
t jest mniejsze, bądź równe −2, więc
(−
∞;−2)
6 maj 15:59
Marcin: (−∞;−2>*
6 maj 15:59
Mała: Aaa dziękuje
6 maj 16:03