matma
kyrtap: 3 lata na marne nauki
6 maj 14:02
Marcin: Znowu będziesz przezywać, że 96% i ze mało?
6 maj 14:02
kyrtap: teraz naprawdę mi słabo poszło
6 maj 14:03
kyrtap: aż mi się płakać chce
6 maj 14:03
Marcin: tzn w sensie ile sobie 'policzyłeś'?
6 maj 14:05
kyrtap: nie wiem nie chce wiedzieć już nie wiem co mam myśleć
6 maj 14:06
Marcin: Ja nie zrobiłem zadania z turystą, ale się nie martwię
6 maj 14:07
zawodus: kyrtap oddychaj głęboko i licz procenty

Będzie ok
6 maj 14:07
jakubs: W piątek to dopiero będzie się działo
6 maj 14:08
kyrtap: tak zawodus łatwo to teraz mówić Tobie a mi nie jest łatwo teraz siedzieć przed kompem
6 maj 14:08
Marcin: Jakoś mam wrazenie, że piątek będzie ok
6 maj 14:10
kyrtap: zawsze pod górkę a na takie niby dobre rozszerzenie się chodziło
6 maj 14:10
Matejko: gdzie idziecie ja na matme stosowaną i mam 98% z podstawy ma jakieś 98% xd także mało nie?
ciekawe jak rozszerzenie pójdzie
6 maj 14:11
Matejko: ja sie uczyłem tylko przez to forum + sam nigdy korków z matmy nie brałem bo chciałem mieć tą
satysfakcje
6 maj 14:12
kyrtap: ja już chyba zacznę się szykować po wakacjach do roboty bo widzę że moje poświęcenie poszło na
marne
6 maj 14:12
Marcin: Matejko, używaj czasem przecinków
6 maj 14:12
Marcin: kyrtap, zrobiłeś wszystkie zadania?
6 maj 14:13
kyrtap: co z tego że zrobiłem jak wyniki źle
6 maj 14:13
Marcin: Ile masz źle tych wyników?
6 maj 14:14
Kamix: Też jestem wkurzony... Uważam, że poziom matur w porównaniu z ubiegłymi latami był wyższy,
jednak to i tak niczego nie tłumaczy...
6 maj 14:15
kyrtap: nie wiem z prędkościami źle i te ostatnie pewnie źle więc jak tak będę zbierał , aż mi się nie
chce pisać
6 maj 14:15
Marcin: Kamix, aż tak źle Ci poszło? Ludzie, przecież wyniki w okolicach 90%, to świetny wynik!
6 maj 14:16
kyrtap: tak ale jak się kurde tyle uczyło przez te lata to też się czegoś oczekuje po sobie a nie przy
takich zadankach zawiechę złapać i nie wiedzieć jak zacząć je
6 maj 14:17
Trivial: Ma ktoś treści zadań? Chętnie rzuciłbym na nie okiem.
6 maj 14:17
Marcin: Jakub wrzucił cały arkusz w temacie Zawodusa
6 maj 14:17
Matejko: kamix wg mnie też był wysoki jak na podstawe, ogólnie ciężkie matury w tym roku. Polski wtf

ok będę używał przecinków
6 maj 14:18
kyrtap: i dupa z elektrotechniki
6 maj 14:23
Marcin: kyrtap, to ho na PK, tam się liczy tylko rozszerzenie
6 maj 14:23
Hajtowy: Macie jakieś odp wstępne?
6 maj 14:23
Kamix: Polski również był na wysokim poziomie według mnie. A to zadanie z matematyki z podzielnością i
resztami to nijak się ma do podstawy.
6 maj 14:24
Marcin: To zadanie z podzielnością nie było chyba tak trudne jak je malują
6 maj 14:24
Marcin: Hajtowy, przejrzyj temat zawodusa

Jak poszło?
6 maj 14:25
Hajtowy:
aaa: 1c
2c
3a
4c
5b
6d
7a
8a
9b
10d
11d
12b
13a
14b
15c
16c
17d
18b
19d
20b
21b
22d
23d
24c
25a
Takie widnieją tam odp do zamkniętych...
Szczerze? Chyba za słabo (myślałem że będzie lepiej)
6 maj 14:26
Marcin: Ja miałem inny arkusz, moze Ty też
6 maj 14:27
Trivial:
Zobaczyłem maturę. Jak na podstawę to poziom chyba wyższy niż poprzednio, choć zadanka i tak
prościutkie.
6 maj 14:28
kyrtap: pierdziele studia bo kurde myślałem że chociaż raz coś mi w życiu wyjdzie
6 maj 14:29
Trivial: kyrtap, jaki będzie wynik?
6 maj 14:30
Hajtowy: Inny też miałem lekko

Policzyłem i mam ... 17/25 zamkniętych dobrze (z czego 2 jeszcze nie jestem pewny bo nie
pamiętam odp. czyli może 19/25) słabo

ale ja tylko podstawowy jestem
6 maj 14:30
kyrtap: około 80% lub wyżej
6 maj 14:31
Marcin: Ja mam 24/25 (chyba

) A z otwartych, to nie zrobiłem zadania z turystą :x
6 maj 14:32
6 maj 14:32
Hajtowy: Marcin, z turystą ma wyjść 3,5 km/h i 4,5 km/h
6 maj 14:33
Trivial:
No to nie ma wielkiej tragedii... Zauważ, że skoro matura była w tym roku "trudna" to progi
pójdą w dół.
6 maj 14:33
zawodus: Trivial dobrze, że my już po, bo jeszcze moglibyśmy nie zdać
6 maj 14:34
Hajtowy: Może mi ktoś przedstawić rozwiązanie do zadania 28 ?

Zrobiłem to ciągiem arytmetycznym

I myślę, że źle

r=7
k
1=9
k
n=9+(k−1)*7
k
n=7k+2
haha
6 maj 14:35
Trivial: Chyba z polskiego...
6 maj 14:35
kyrtap: a tam Trivial ludzie kurde którzy jarali w szkole całymi dniami i nic się nie uczyli napisali
lepiej
6 maj 14:35
Trivial: kyrtap, jest jeszcze rozszerzenie...
Hajtowy. Najłatwiej arytmetyką modularną.
Mamy: k = 2 (mod 7)
Obliczmy: 3k
2 = 3*2
2 = 3*4 = 12 = 5 (mod 7).
Koniec.
6 maj 14:37
Marcin:
(7k+2)2*3
(49k2+28k+4)3
147k2+84k+12
7(21k2+12k+1)+5
6 maj 14:37
Hajtowy: Kruca fux

to mi nie zaliczą
6 maj 14:38
kyrtap: tak Trivial już widzę jak mi pójdzie, szkoda gadać
6 maj 14:38
stefan: miśki a ile miało być sposobów ustawienia dziesięciu typów?
6 maj 14:39
Trivial: 45
6 maj 14:40
Hajtowy: 45
6 maj 14:40
6 maj 14:40
Marcin: I tu się właśnie walnąłem
6 maj 14:41
Hajtowy: Spoko

ja też

piona
6 maj 14:41
Trivial: Marcin, zawsze mogłeś potraktować zawodników jak nierozróżnialne kulki, co byłoby gorsze.
6 maj 14:42
stefan: a dlaczego nie traktujecie tego normalną zasadą mnożenia? (na pierwsze miejsce mogę ustawić 10
gości, a na drugie 9) czyli 90
6 maj 14:42
Hajtowy: Wiecie co zrobiłem na 31 zadaniu?

Napisałem, że ...
6α=360
o
α=40
o
4α=160
o
c.n.w
6 maj 14:42
kyrtap: lepiej już nie piszmy o tej maturze bo rozszerzenie to będzie jakaś tragedia
6 maj 14:42
Trivial: stefan, bo nie ważne czy wybierzemy A,B czy też B,A. Stąd albo dzielisz 90 przez 2! albo
6 maj 14:43
Hajtowy: sin, cos, daj boże 3−
6 maj 14:44
kyrtap: pytanie mam jak z dowodem o trójkącie obliczyłem kąty że mają miary 30 i 120 to udowodniłem to?
6 maj 14:49
kyrtap: czy jednak źle?
6 maj 14:50
Marcin:

Ja napisałem tak:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
α= ∡DBC= ∡ABC − ∡ABD = 90− |
| x − (90−x) ⇒ 90− |
| x −90+x ⇒ |
| x =α |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
c.n.u
6 maj 14:51
YAY: kyrtap sory,że tak napisze ale naprawdę pierdolisz facet,siedisz tu całymi dniami i kujesz.
Przychodzisz z matury i placzesz,że będziesz miał (zapewne) 90% a nie 95%
Facet myśl bardziej optymistycznie bo takim tokiem myślenia do niczego nie dojdziesz.Poczytaj
sobie o prawie przyciągania− polecam
6 maj 14:52
kyrtap: ale ja obliczyłem te tą alfę
6 maj 14:52
kyrtap: YAY tak pierdolę
6 maj 14:52
Nieznajomy : Jak zobaczyłem arkusz z matematyki to aż się przeraziłem , jak dobrze ,że zdawałem maturkę w
tamtym roku bo w tym roku bym pewnie nie zdał
6 maj 14:59
zawodus: kyrtap zastanawiam się jak to zrobiłeś, skoro żadnej danej liczbowej nie było
6 maj 15:03
Nieznajomy : Kyrtap : jeśli ci się nie uda dostać w tym roku na dzienne studia to przecież zawsze możesz
pójść na zaoczne , starać się zdobyć wysoką średnią (to zależy od uczelni ,ale coś ok. 4,3) i
przepisać się od drugiego roku na dzienne . Z resztą na twój kierunek brana jest matematyka
rozszerzona a nie podstawowa
6 maj 15:03
52: zapewne wyszedł z tezy ...
6 maj 15:03
kyrtap: nie nie wyszedłem kurwa z żadnej tezy przedstawię zaraz dowód
6 maj 15:04
Marcin: ej spokojnie!
6 maj 15:04
kyrtap: nie no spoko źle zrobiłem teraz patrzę
6 maj 15:10
123: ciota
6 maj 15:10
parowa102: parówa!
6 maj 15:11
mały młyn: tróskawka

?
6 maj 15:23
mały młyn: a nie lepiej TY HÓMANIE

?
6 maj 15:25
kyrtap: nie muszę dziękować?
6 maj 15:29
Hajtowy: nie
6 maj 15:31
kyrtap: dzięki za komentarze
6 maj 15:31
kyrtap: zawodus jesteś może?
6 maj 15:34
kyrtap: jak będziesz napisz, ok?
6 maj 15:39