matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WZORY VIETIA
Ajzako:
x1=(x2)3 Jak rozwiązać to wzorami vietia ?
6 maj 12:56
ZKS:
Skoro x
1
= x
2
3
to x
1
x
2
= x
2
3
* x
2
= x
2
4
x
1
+ x
2
= x
2
3
+ x
2
.
6 maj 13:58